Projesi hakkında; “Dünyanın  farklı coğrafyalarında yaşayan ama ortak duyguları paylaşan insanları hiç tanımadıkları bir yerde buluşturma isteği beni bu projeye yönlendirdi. Yaşamı ve evrensel değerleri yetmişiki millete aynı gözle bakmayı düstur edinmiş bu nadide kültürden bir örnek yorumlayarak ortak bir payda üretmek istedim. Müzikal bir çalışma üretmiş olmanın ötesinde hedeflediğim şey “farklı dillerde” de anlaşılabilmekti. Bu kültürün buluşacağı yer bir toprak parçası değildir,bir fikir ve hisler yumağıdır” diyerek görüş bildirdi. 

YENİDEN SÖYLEMEK DEĞİL YENİLEYEREK SÖYLEMEK

Aşık Veysel'siz 50. yıl... Yavuz Bingöl Aşık Veysel ile Anadolu'yu geziyor! Aşık Veysel'siz 50. yıl... Yavuz Bingöl Aşık Veysel ile Anadolu'yu geziyor!

Müzik direktörlğünü Cihan Öz’ün yaptığı çalışmanın ses mühendisliğini Gökhan Kimverdi üstlendi. Gitarlar Süleyman Akkaş ve Jonivon Freitas. Davulda Aliyar Kınık ,saksafonda Sarah Wünsche,trampette Jim Galakti ,trombonda Onur Özgüner’in icraaları var.

Arif Sağ’ın bestelediği eserin yeni jazz soundlu versiyonu 10.Mart.2022 tarihinde dijital platformlarda videoklibiyle yayına girdi.

YENİDEN SÖYLEMEK DEĞİL YENİLEYEREK SÖYLEMEK
Canlı performans anından elde edilen görüntüler video yönetmenleri, Deniz Bahadır ve Çağla Bahardır tarafından hazırlandı. Proje, Türk ve yabancı sanatçılarla birlikte Almanya’da hayata geçirildi.