Yavuz Bingöl’ün 19 Haziran günü Veysel’in doğum yeri olan Sivas’tan başlatacağı konserler 20 Haziran Malatya, 21 Haziran Gaziantep, 22 Haziran Şanlıurfa, 3 Temmuz Adıyaman, 4 Temmuz Kahramanmaraş, 5 Temmuz Hatay İskenderun, 7 Temmuz Ankara, 8 Temmuz Kocaeli ve 9 Temmuz İstanbul AKM’de ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Aşık Veysel'siz 50. yıl... Yavuz Bingöl Aşık Veysel ile Anadolu'yu geziyor!

VEYSEL'İN SÖZÜ BİNGÖL'ÜN SESİ... 
Yavuz Bingöl, proje ile Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50. yılında “Aşık Veysel’siz 50 Yıl” isimli konserleri ile büyük ozanı genç nesillere tanıtacak. Sanatçı projeye dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aşık Veysel, Sivas’tan ünü dünyaya yayılan ülkemizin en özel, en gerçek sanatçılarından birisi. Uzun ve zorlu hayat hikayesinde başta Karacaoğlan gibi isimlerden el alarak duygu ve düşüncelerini aktardı. Aşık Veysel, üzerinde yaşadığımız bereketli topraklar gibi yaşadıklarını tüm duyguları ile besleyerek birer esere dönüştürdü. Görmese de kalp gözünün ışığını her dem kendisine rehber etti. Bu nedenle her bir eseri unutulmaz ve her daim dokunaklıdır. Onun türküleri vasıtasıyla sazı ve sözü ile ilmek ilmek dokuduğu bu özel kültürü gençlerin daha yakından tanıyıp sevmesi en büyük hedefimiz. Bu nedenle projemizde büyük usta Aşık Veysel’in sazından ve sözünden eksik etmediği “birlik”, “hoşgörü”, “vatan” ve “doğa” kavramlarını onun hassasiyeti ile ele alarak onun hissiyatını aktaracağız. Eserlerinin zamansızlığı ve kapsayıcılığı en büyük yol göstericimiz. Aşık Veysel’e yakışan bir projede onun eserlerine ses olacağız.” dedi.

Aşık Veysel'siz 50. yıl... Yavuz Bingöl Aşık Veysel ile Anadolu'yu geziyor!

2023 AŞIK VEYSEL YILI
Sözlü halk kültürü geleneğimizin en büyük temsilcilerinden olan Aşık Veysel anısına, içinde bulunduğumuz 2023 yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı genelge ile ve UNESCO tarafından “Aşık Veysel Yılı’ olarak ilan edildi.