İtalya'da yaşamına devam eden akademisyen Senem Önen dün akşam bir video ile Türkiye için yaptığı açıklamalarda Türk halkını dehşete düşürdü. Yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin İtalya'nın daha önce yaptığı hataları yaptığını ifade eden akademisyen nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Sosyal Yaşamlarınıza Devam Etmeyin

Türk akademisyen Sinem Önen İtalya'da Corona virüsü ilk başlandığı günlerden itibaren devlet yetkilileri tarafından gerekli izinler verildiğini fakat bu izinler tıpkı Türkiye'nin şu anda yaptığı gibi bir izin değil tatil olarak gördüğünü ve sosyal yaşantılarına devam ettiğini, sokaklarda, kafelerde, barlarda ve clublarda sanki resmi bir tatilmiş gibi davranmalarından dolayı virüsün çok hızlı bir şekilde yayıldığını ve devletin bunun önüne geçmekte çok zorlandığını ifade etti.

En Az 2 Hafta Dışarı Çıkılmaması Gerekiyor

Türk akademisyen Senem Önen yaptığı videolu açıklamada İtalya'nın düştüğü hataya düşmememiz gerektiğini, hastalığın ciddi anlamda tehlikeli olduğunu, İtalya'da yaşamadığımız için sadece yoğun bakımlarla ilgili bilgilere ulaşabildiğimizi ve İtalya halkı içerisinde sosyal medya hesaplarında paylaşılan ölüm anı videolarının, fotoğraflarının yada haberlerinin tarafımızca duyulmadığını belirtti.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Aynı zaman da Türk halkının halen Corona virüsünü ciddiye almayarak sokaklarda, alışveriş merkezlerinde ve toplu alanlarda gezmeye devam ettiğini fakat bunun inanılmaz büyük bir yanlış olduğunu yaptığı açıklamada tekrar tekrar belirtti.

Dikkate Almazsak İtalya Gibi Olabiliriz

Türk Akademisyen Senem, yaptığı açıklamasına şu ifadeleride ekledi. “Eğer evlerinizden çıkmaya devam ederseniz, ihtiyaç olmadığı halde kafelerde, sinema salonlarında, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde dolaşmayı devam ederseniz ilerleyen süreçlerde İtalya'dan bir farkınız olmayacak. Ciddi kritik vaka sayılarına ulaşacaksınız bu nedenle salgını ciddiye alın” tarzında ifadelerle tekrar tekrar konunun altını çizdi.