Cumhuriyet gazetesi yazarı Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, yazılarına son verdiğini duyurdu. Twitter hesabından kısa bir açıklama yapan Yavuz, "Cumhuriyet Gazetesi'ne son katkıyı bu video ile yaptım ve veda ettim. Artık yazmayacağım. Bana sayfalarını açtığı, mikrofon uzattığı için Cumhuriyet yönetimine teşekkür ederim" dedi.

Yavuz'un duyurusunun ardından, ayrılığın perde arkası ortaya çıktı. Medyaradar'da yer alan habere göre, Cumhuriyet gazetesi yazarlarına bir veda mektubu gönderen Yavuz, vakıf başkanı Alev Coşkun'un kendisine büyük bir nezaketsizlik yaptığını, kendisiyle yaptığı konuşmayı izinsiz yayımlamakla ve birilerinin adamı olarak konuşmaya gelmekle suçladığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

"Sayın Coşkun birilerinin gazına gelerek ortaya koyduğum etik tavrı kendi itibarını aşındırmak için planlanmış bir eylem olarak nitelendirmiş ve çok kaba bir tavırla uzattığım eli sıkmama nezaketsizliği göstermiş; hem söylediklerini inkar etmiş hem de kendisine gösterdiğim yukarda yer alan yazışmaları görmezden gelmiştir" diyen Yavuz, ayrılık mektubunu şu ifadelerle sonlandırdı:

Kendisinin yaşına, Cumhuriyet için verdiği emeğe, kitaplarına duyduğum saygı nedeniyle ağır bir karşılık vermek yerine artık Cumhuriyet’te yazmayacağımı belirttim.

Yavuz, 2022 yılının nisan ayından bu yana Cumhuriyet'te yazıyordu.