İzmir'in kurtuluşunun 101'inci yıldönümü kutlamalarının yapıldığı Kemalpaşa ilçesi meydanında Atatürk Anıtı kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Anıtın duvarlarına sprey boya kullanılarak "Boş Yapma Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazıldı.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Büstün olduğu alana "Boş Yapma Atatürk" yazan kişi ya da kişilerin bulunması için emniyet güçlerinin harekete geçtiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç "Kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan Kemalpaşa ilçemizdeki Atatürk anıtına alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Altın yere düşmekle pul olmayacağ gibi bazı hain ve meczupların saldırmasıyla da Mustafa Kemal Atatürk değerinden bir şey kaybetmez. O heykel, o duvar silinir; Atamızın kalbimizdeki yeri silinmez!" diye konuştu.

İZMİR BELEDİYESİ EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ 

Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'nın talimatıyla anıta gelen belediye ekipleri ise hızla bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, anıtın duvarlarındaki hakaret yazılarını boyayla kapattı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlendi.