Fırat'ın doğusunda başlatılan ve iki gündür hız kesmeden devam eden Barış Pınarı Harekatı, Kandil'de panik ortamı yarattı. Terör örgütü üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından birer birer temizlenmeye başlayınca moral bozukluğu yaşadı. 300'e yakın terörist temizlenirken, birçok yaralı ve teslim olan terörist olduğu bilgisi de aktarıldı. Milli Savunma Bakanlığı, sık sık harekat bölgesinden gelen istihbaratları kamuoyuna sunuyor.

Hulusi Akar: Askerin morali çok yüksek

Türk vatandaşları, harekat başladığından bu yana askerlere büyük destek vermiş, desteklerini sosyal medya üzerinden her dakika yapılan paylaşımlarla birlikte göstermişti. Ayrıca, Türkiye'nin tüm camilerinde sabah namazından sonra Fetih Suresi okundu. Şanlı Türk askeri, bu dualardan ve halkın bitmeyen sevgisinden güç aldıklarını söyleyerek, "Düğüne gidiyoruz, düğün kısa sürecek! Hiç korkumuz yok!" demişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada da askerlerin moralinin çok yüksek olduğu bildirilmişti.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Teröristlerin morali düşük, korkusu yüksek

Harekat, başarılı bir şekilde devam ederken terör grubu üyeleri korku ve panik içinde sivillere saldırmayı son çare olarak görmüştü. Terör elebaşları, teröristlerin moralini yükseltmek adına sık sık açıklama yapmaya başladı. HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın terörist ağabeyi Nurettin Demirtaş, PKK'nın yayın organına yazdığı bir propaganda makalesinde Türkiye'yi alenen tehdit ederek; Türkiye'nin bölünmesini isteyen birçok devlet olduğunu, ayrıca bu devletlerin de Kürtlere yardım edeceğini söyledi.

Demitaş, "Savaş kesinlikle Rojava topraklarıyla sınırlı kalmayacak Türkiye'nin tüm kentleri bu savaştan nasibini alacak." ifadelerini kullandı.

"Kürt halkının destek bulacağı çok yer var"

Kandil'deki PKK'lı Nurettin Demirtaş'ın ifadeleri:

Savaş kesinlikle Rojava topraklarıyla sınırlı kalmayacak Türkiye'nin tüm kentleri bu savaştan nasibini alacak, baştan başa yangın yerine dönecektir. Türkiye'nin kaç parçaya bölüneceğini hesap eden ne çok devlet vardır bir düşünün. Kürt halkının bu konuda bulacağı destek çok fazladır. Savaş politikaları öyle bir noktaya getirildi ki Kürt halkı, Türkiye ile bağını kesmeye zorlanıyor. Bunun anlamı açıktır, bağlar tümden kesilince Kürt halkı için yeni bir dönem başlamış olacak. Çünkü Türkiye parçalanacak, bölünecek! Rojava'ya saldırmalarının en önemli sonucu budur.