Geçtiğimiz ay düzenlenen lansmanda, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olmak üzere birbirinden iddialı üç adet model tanıtılmış, tanıtımdan kısa bir süre sonra telefonlar satışa sunulmuştu. Oldukça iddialı görünen telefonun kullanıcılarından yavaş yavaş şikayetler gelmeye başladı.

iPhone 11 serisinde, telefonların kasasında geçen yıllara nazaran fazla değişlik gözlenmese de, arkaya iliştiren kameraların yapısı, sosyal medyada büyük gündem olmuştu. Hem beğeni, hem de eleştiri alan Apple Şirketi, bu modellere dair şikayetleri yavaş yavaş almaya başladı.

Bu paraya bu dayanıklık

iPhone 11 ailesindeki telefonlar, minimum bin dolar gibi bir etiketle piyasaya sürüldü. Kullanıcılar, bu denli pahalı modellerin oldukça dayanıksız olduğunu belirtti.

Tasarım yapılırken, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinden bu yana, telefonların arka yüzeyinde cam kullandı. Bu kapsamda, yeni iPhone 11 modellerinin cam yüzeyinin fazlasıyla hassas olduğunu, en küçük bir hareketin bile kasa yüzeyinin ve telefon ekranının çizildiğine dair şikayetler baş gösterdi.

Lansman etkinlikleri ve Apple’ın resmi YouTube kanalı üzerinden verilen bilgilerde, telefonların darbeye ve hatta sıcak kahveye bile dayanıklı olduğu öne sürülmüştü.

Böyle bir durumda kullanıcılar, iddialı bir şekilde piyasaya sürülen telefonların çabuk çizilmesini kabul etmiyor, özellikle de 1000 dolar bazında bir ücret ödendikten sonra.

Cihazlarda yazılım problemleri var

Fiyatı bu denli kabarık olan cihazların kusursuz olması beklentisi ile satın alan kullanıcılar, telefonların dayanıksız olması gerçeği bir yana; Aynı zamanda yazılım problemleri olduğunu da bildirdi.

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

Teknoloji forumlarında yapılan paylaşımlara göre, iPhone 11 modellerinin hücresel veri kalitesi düşük ve cihaz fazlasıyla ısınıyor.

Ayrıca, kullanıcıların hem göz sağlığını korumak için, hem de beğendikleri bir tema olduğu için kullandıkları “Karanlık mod”, ekranda görüntü bozulmasına yol açıyor.

Tüm bunlara rağmen satış rakamları ABD'de iyi durumda

Akıllı telefon satışları Ağustos ayında yüzde 4'lük bir düşüş yaşadı. Apple'ın yüzde 4'lük düşüşten kaynaklı olarak 11.3 milyona geriledi. Temmuz ve Ağustos ayları birlikte baz alındığında yüzde 10 bazında düşüş olduğu gözlemleniyor. Eylül ayında tanıtılan iPhone 11 serisi, fiyat ve özellikleri bakımından düşüş verilerine büyük miktarda etki edecek.