Son günlerde İstanbul'a bağlı Altunizade'deki metrobüs hattında yoğun kuyruklar oluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, günlük 750 bin yolcu kapasitesine sahip hattaki yolculuk sayısının 1 milyonu aştığını belirtmiş, bu yoğunluğu engellemek adına Üsküdar - Sancaktepe hattının her bir seferi için Altunizade İstasyonu'na 3 boş otobüs gönderileceğini, istasyon girişinde bulunan turnikelerin ise metro çıkışına yerleştirileceğini duyurmuştu.

'Üst geçiş paralı oldu' iddiası

Çalışmalar neticesinde, turnikeler duyurulduğu gibi metro çıkışına yerleştirildi. Bu değişiklik sonrasında TRT tarafından yapılan haberde, üst geçişte 3,80 TL bazında bir ücret alındığı iddiası öne sürüldü.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, bu iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

TRT'ye tepki gösterdi

Murat Ongun'un Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

"Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir. Kullanan herkesin bildiği gibi üstgeçitin diğer kısmında konut alanı mevcut değil. Etrafı bağlantı yollarıyla çevrili bir yeşil alan var. Oraya da üstgeçidin hemen altındaki metro alt geçidinden geçilebilmekte."

"Sosyal medya trolleriyle aynı seviyeye gelmeniz üzücü"

"Gün boyu üstgeçitten yayın yapan TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür. Metro ve metrobüslerin hizmet yoğunluğu ve kalitesi kısa sürede arttırılmıştır. Şu ana kadar eksik, hatalı yapılan tüm çalışmaların düzeltilmesi için de çalışılmaktadır."

"Kamuoyunun vicdanına havale ediyorum"

"Altunizade’de röportaj yapılan alanda Ulaşım Daire Başkanımızın açıklama yapma talebinin TRT Haber muhabirince kabul edilmemesini de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz."

"Yoğunluk, 3 günde yüzde 80 azaldı"

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!