Altunizade Metrobüs hattındaki yoğunluk, üniversitelerin eğitime devam etmesinin de etkisiyle yoğunlaştı. Metrobüs durakları ve üst geçitlerde, metrelerce uzunlukta insan kuyrukları oluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açıklamasına göre, Üsküdar - Sancaktepe hattının her bir seferi için Altunizade İstasyonu'na 3 boş otobüs gönderileceğini, istasyon girişinde bulunan turnikelerin ise metro çıkışına yerleştirileceği belirtildi. Açıklamaya göre, günlük 750 bin yolcu kapasitesine sahip hattaki yolculuk sayısının 1 milyonu aştı.

Yoğunluktan kuyruklar oluşuyor

Oluşan yoğunluk neticesiyle vatandaşlar işlerine geç kalıyor, öğrenciler derslerine yetişemiyor.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Çalışmalar başladı

İBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

Metrobüs hattında yoğunluk azaltıcı, kapasite arttırıcı 3 ayrı çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 525 körüklü otobüsün hizmet verdiği hatta 10 araç daha eklendi. Sögütlüçeşme'den Zincirlikuyu istikametine giden her 3 araçtan bir tanesi boş kalkıyor. Yolcu sayısının arttığı pik saatlerde boş otobüslerin dolu istasyonları rahatlatması amaçlanıyor. İETT, Altunizade İstasyonu'na uzanan üst geçit ve turnike bölgesindeki yoğunluğu almak için istanbulkart turnikelerini metro çıkışına çeken bir çalışma başlattı. Bu istasyondan metrobüs hattına aktarma yapacak vatandaşlar, yarından itibaren istanbulkartlarını metro çıkışındaki turnikelerde okutacaklar. Çalışmayla üst geçit ve istasyondaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.