Yapılan açıklamalara göre Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yapılan sefeler 17 Nisan'a kadar durduruldu.

Coronavirüs sebebiyle ülkeler adete içlerine çekilirken salgının daha ciddi boyutlarda olduğu ülkelerde ise sokaklarda insan bulmak neredeyse imkansız.

Hatırlanacağı üzere ülkemizde de okullar 1, üniversitesiler 3 hafta tatil edilmiş ve ve çoğu spor müsabakası için de seyircisiz oynama kararı alınmıştı, son olarak at yarışlarının da seyircisiz yapılacağı bilgileri alındı.

Ayrıca dün yapılan açıklamalara göre Alevi dernekleri ve örgütleri de salgının tedavisinin bulunmasına veya kontrol altına alınmasına dek perşembe günleri yapılan cem toplanmalarına ara verdiklerini ilan etmişlerdi.

Tüm bunlara ek olarak meteorolojiden virüsün etkisini yükseltecek olan bir haber daha geldi. Yapılan açıklamalara göre 15 Mart Pazar günü balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle ülkemizde ani sıcaklık düşüşleri ve kar yapışları görülebilir.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Özellikle soğuk algınlığına yakalanan kişilerin ve risk grubunda olanların soğuk havalarda dışarı çıkmamaları ve dezenfekte edilmiş ortamlarda dengeli beslenme ve dinlenme ile bu süreci atlatmaları öneriliyor.

Unutmayın coronavirüs etkilleri mevsimsel gripten çok farklı değildir ve şüphelendiğiniz durumlarda paniğe kapılmadan doktorunuza başvurmalısınız.

Coronavirüs viral bir hastalık olduğu (virüslerden dolayı kaynaklandığı) için antibakteriyel hiçbir ilaç size faydalı olmayacaktır, kesinlikle doktorunuzun tavsiyesiyle ilaç almanız önerilir ve antibiyotikler size faydalı olmayacaktır.