İtalya'da işler çok karışıyor, yüzbinlerce insanın virüse yakalandığı corona virüs vakası Avrupa ülkelerine oldukça büyük bedeller ödettiriyor. Amerika Birleşik Devleti başkanı Donald Trump onlarca Avrupa ülkesine seyahat etme engeli getirmesine rağmen Corona virüsü salgınından en büyük darbeyi İtalya aldı. İtalya'da 60 milyon insan virüsten dolayı karantina altında yaşamaya devam ediyor. Oldukça yüksek tedbirler alınsa da, yayılmasını ve öldürücü etkilerini azaltamayan İtalya’nın bu durumu yaşamasının en büyük nedeninin yaşlı kesiminin büyük olması olarak yorumlanıyor.

Virüs İlk Çıktığında Wuhan

Dünya Sağlık örgütünün yapmış olduğu açıklamaya göre artık virüs değil pandemi adı verilmiş olan Corona salgını ilk çıktığı zaman Wuhanda dünyaya servis edilen bazı görüntülere ev sahipliği yapmıştı. İnsanlar delirmiş gibi evlerinde, balkonlarında, sokaklarda yada toplu alanlarda çığlıklar atıyor, ağlıyor ve birbirleriyle kavga ediyordu.

Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada! Ukrayna lideri Zelenski Rusya'daki iç karışıklık hakkında konuştu: Zayıflıkları ortada!

Aynı şey artık Wuhan da değil Napoli'de oluyor. İtalyanların günlük yaşam rutinleri artık daha radikalleşmiş durumda. Birbirlerine karşı hiç tahammülü kalmayan İtalyanlar halen Corona ile mücadele etmeye çalışıyor. Virüsü yenebilmek için adeta savaş veren İtalya, 1 günde 196 ölüm vererek gün içerisinde en çok ölüm oranına sahip olan ülke olmuş durumda.

Tüm Dükkanlar Kapatıldı

İtalya'da virüsün aşırı şekilde yayılması ve ölüm oranlarının artması sebebiyle eczaneler ve gıda mağazaları dışında tüm dükkanlar ve alışveriş merkezleri kapatıldı. Salgınlarla savaşmaya devam eden İtalya farklı çözümler üreterek halkını koruma çalışmalarına devam ediyor. Açık olan mağazalarda yerlere “Güvenli uzaklık” adını verdikleri çizgiler çekiyorlar ve insanların açık olan mağazalardaki personellere virüs bulaştırmaması adına oldukça fazla bir çaba sarf ediyorlar.

Kuyruklar Uzun Aralıklarla

Sokağa çıkmak zorunda olan insanlar, gıda yada eczane sıralarında birbirlerinden oldukça uzakta durarak güvenli ve hastalığın bulaşmaması adına uzun aralıklarla kuyruklar oluşturmaya başladı. Dışarı çıkmayı tercih etmese de çıkmak zorunda olan insanların bu tarz bir davranış halinde olması hem kendilerini hem de başkalarını zorlu bir yaşam sürecine sokmama adına yapmış oldukları profesyonel bir davranış. İşte İtalya’nın yaşadığı tüm zorlu süreçlerin merceklere yansımış halleri