Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YavaşBarış Pınarı Harekatı'nda Ankara Mamak'ta yaşayan Ahmet Topçu'nun şehit düştüğünü Twitter hesabından duyurdu. Mansur Yavaş, “Barış Pınarı Harekatı kapsamında Ankara Mamak'ta yaşayan hemşehrimiz Ahmet Topçu'nun şehit düştüğü haberini üzüntüyle öğrendik. Kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

"Sizi toprağa değil, yüreğimize gömdük!"

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışma sonrasında 1 şehit, 3 yaralı olduğu bildirilirken; İlk asker şehidi olan Ahmet Topçu için de taziye mesajı yayınlandı. Mesajda, "Silah arkadaşımız, 10 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekat Bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı Mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadeleri yer aldı.

Şehidin evine akın edildi

Vatandaşlar, harekatta şehit düşen askerimizin ailesinin yaşadığı evin önünde taziye için toplandı. Toplanan vatandaşlar için belediye tarafından çadırlar kuruldu.

Teröristler bir bebeği de şehit etti

Harekat bölgesine sınır olan Şanlıurfa'ya Suriye'deki teröristlerin işgal ettiği bölgelerden atılan havan mermileri isabet etti. Şanlıurfa'nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine düşen havan mermileri, 10 aylık bir bebek de dahil olmak üzere 2 kişinin ölümüne sebep olurken, 46 kişiyi de ciddi şekilde yaraladı. 

Bölgeden çekilmeye başlayan terör örgütü üyeleri, son çareyi sivillere saldırmakta bulunca Suriye'nin Telabyad ilçesinden roket ve havanlı gerçekleştirmeye başladı, ayrıca harekat bölgesine çok yakın bir yerden canlı yayın yapan Habertürk muhabirlerine de keskin nişancılarla ateş açtı. 

Saldırılarda 10 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ve Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı'na bağlı maliye memuru Cihan Güneş şehit edilirken, Muhammed bebek harekatın ilk şehidi oldu. Vatandaşlar, tepki göstermek için Twitter'da #BabyKillerPKK (Bebek katili PKK) etiketini başlattı. Etiket kısa sürede büyük etkileşim alarak dünyaya yayıldı. 

Cumhurbaşkanı'nın sert çıkışı

Teröristlerin saldırısından kısa bir süre önce AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Henüz operasyona başladığımız bir yerde, Hristiyan-Suriye vatandaşlarının yaşadığı bir bölgeye önce roket atıp, ardından 'Türkiye sivilleri bombalıyor' diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Lan bombayı atan sizsiniz, terbiyesiz herifler."