Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden Türkiye alehine yapılan manipülasyon çalışmalarına sert bir dille tepki gösterdi.

Dün saat 16.00'da başlatılan Barış Pınarı Harekatı sonrasında, terör yandaşları tarafından sosyal medyada paylaşılan ve gerçeği yansıtmayan fotoğraflar, kısa sürede yayılarak Türk ordularının sivillere saldırdığı, bombaladığı haberlerini gerçek gibi göstermişti. 

"Lan bombayı atan sizsiniz!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'ya ve terör yandaşlarına rest çekti! Toplantıda konuşma yapan Erdoğan, operasyonu eleştiren Avrupa Birliği'ne, "Yine söylüyorum. Şu anki operasyonumuzu 'işgal' diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açar, 3,6 milyon mülteciyi size göndeririz." diye çıkıştı. 

"109 terörist öldürüldü"

Toplantıdan sonra ayrılacağını ve Milli Savunma Bakanı tarafından açıklamalar yapılacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Operasyonda şu ana kadar 109 terörist öldürüldü. Terör örgütü ve yandaşları, hemen ülkemizi karalamak ve harekatımıza gölge düşürmek için karalama kampanyalarına başladı. Operasyonlar devam ediyor. Henüz operasyona başladığımız bir yerde, Hristiyan-Suriye vatandaşlarının yaşadığı bir bölgeye önce roket atıp, ardından 'Türkiye sivilleri bombalıyor' diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Lan bombayı atan sizsiniz, terbiyesiz herifler."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan iyi haber!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Askerlerin moralinin çok yüksek olduğunu belirten Akar, harekatla ilgili bütün detayların Milli Savunma Bakanlığı resmi sitesinden kamuoyuna duyurulduğunu da söyledi. 

Akar, "Mehmetçik, kahramanlık destanı yazarak görevini yerine getirmeye devam ediyor. Mehmetçik'in morali çok yüksek. Sadece Mehmetçik'in değil, herkesin..." dedi.

MSB Twitter hesabından manipülasyon çalışmalarıyla ilgili uyarı

Milli Savunma Bakanlığı resmi web sitesi ve Twitter hesabında, sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılan ve insanları yanlış bilgilendiren asılsız fotoğraflarla ilgili olarak açıklama geldi. Bilgilendirmede, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında ateş altına alınan hedefler; uydu/hava fotoğrafları, insansız hava araçları ve istihbarat bilgileri doğrultusunda hassasiyetle tespit ediliyor." ifadeleri kullanıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye’de bulunan terör unsurlarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak sosyal medyada yer alan paylaşımları ve bir kısım haber sitelerindeki yayınları yapanlar hakkında terör örgütü propagandası yapma, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama, suçu ve suçluyu övme suçlarından resmen soruşturma başlattı.