Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımdan sonra gerginlik bir nebze de olsa arttı. Bakan Koca Twitter hesabında açıklanan ilk Corona virüsü vakasından sonra testleri pozitif çıkan diğer iki vatandaşın, ilk vaka'nın çevresinden olduğunu diğerlerinin Avrupa ülkelerinden ülkemize gelerek virüsün kişi sayısını arttırmaya yönelik bir harekete neden olmuş 7 kişinin olduğunu diğer 3 vakanın ise Amerika'dan henüz yeni gelmiş olan kişilerden olduğunu açıkladı.

Bu açıklamaya ek olarak durumun üzücü olduğunu ve tespit edilen her vakanın karantina altına alınmasının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için emniyet anlamını taşıdığını ifade eden cümleleri sarf etti.

Açık ve Net Olarak 18 Vaka!

Corona virüsü ülkemizde görülmeye başladı günden itibaren devlet büyükleri, bakanlar ve yetkili merciler, açıklamaların sadece kendileri tarafından yapılması gerektiğini ve diğer açıklama yapan herhangi bir merciye güvenilmemesi gerektiğini tekrar tekrar hatırlatıyorlar.

Bu nedendendir ki Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamadan sonra “vaka sayısı bilgisi, açık ve tam olarak bu şekildedir” dedi.

Avrupa'dan 7 Amerika'dan Gelen 3 Vaka

Ülkemiz içerisinde vaka sayısı yavaş yavaş artmaya devam ederken Bakan Kocanın yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerinden ülkemize gelmiş olan 7 kişinin olduğunu ve Amerika'dan gelen ve üzerinde virüs bulunduran 3 kişinin daha ülkemize giriş yaptığını, bu kişilerin ivedilikle karantina altına alındığını açıkladı.

Vaka Sayıları Artıyor

Vaka sayıları yavaş yavaş artarken vatandaşlarımıza neohaber olarak bir çağrıda bulunmak istiyoruz. “Gerginliğin artması, halkın paniğe sevk edilmemesi adına lütfen resmi makamlar dışındaki hiçbir açıklamaya kulak asmayınız. Sadece resmi mercilere güvenip sakin ve steril bir şekilde yaşamlarımızda devam ediniz.”