Kısa bir süre önce gelen bir son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizleri indirme yoluna giderek görüşünden dolayı kritik bir hamle yaptı. Faiz/nema isimleri olarak adlandırılan bu oranları tam olarak 20 Mart tarihinden itibaren %8 oranlarından yüzde %6 oranına kadar kadar indireceğini açıkladı.

İnternet Sitesinde Yayınladı

Merkez Bankası biraz önce yayınlamış olduğu duyuruya göre 04.10.2019 ile 19.03.2020 arasında tam olarak 8.00 olan genel faiz oranını önümüzdeki 20 Mart tarihinde yani tam 4 gün sonra 6.00 çekme kararı aldı.

Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi! Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi!

Bazı Bankalara Yüzde Sıfır Faiz

06.03 2020 dahil olmak üzere zorunlu karşılık yükümlülük tarihi olan 2020/6 sayısına sahip olan zorunlu karşılıklar hakkında tebliğ ile belirlenerek bazı koşulları sağlayan reel kredi büyümesine sahip tüm bankalara 8 geriye kalan diğer bütün bankalara yüzde sıfır faiz oranı uygulayacak.

Sizlerde yapılmış olan bu basın açıklamasına hemen buraya tıklayarak Merkez Bankasının resmi internet sitesinde geçiş yapabilir ve tüm detayları Merkez Bankası hitabetinden okuyarak öğrenebilirsiniz.