Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Hatay'da meydana gelen depremler sonucunda yıkılan Rönesans Rezidans'ta hala 53 kişi kayıp durumda bulunuyor. Kayıplarını arayan aileler ise duruma tepkili. 

,Depremden 132 gün sonra... Rönesans Rezidans'taki kayıp 53 kişinin yakınları isyan etti: Sesimizi duyuramıyoruz

Rönesans Rezidans, Hatay Antakya'da bulunan ve "cennetten bir köşe" olarak tanıtılan 250 konutlu bir kompleks. Bölgedeki enkazlar ihale usulüyle şirketlere devredilirken, kayıp aileleri bu duruma tepkili.

Kayıp olan Esra İlhan'ın ablası Gizem Ohcak, DNA sonuçlarının henüz açıklanmadığını ve sonuçların uzun sürebileceğini belirtiyor. Kayıp olan sevdiklerinin hala hiçbir yerde bulunmadığını ifade eden Ohcak, Rönesans Rezidans enkazının yeniden incelenmesini talep ettiklerini ancak kimseye ulaşamadıklarını ve sadece "Beklemeleri" söylendiğini dile getiriyor.

Depremden 132 gün sonra... Rönesans Rezidans'taki kayıp 53 kişinin yakınları isyan etti: Sesimizi duyuramıyoruz

Cumhuriyet'in haberine göre Pınar Doğan Kılıç ise kayıp olan ablası, eniştesi ve iki yeğenine ulaşamadığını belirtiyor. Kılıç, Şengül (43), Aydın (51) ve çocukları Demir ve Güney Sabri'den hiç haber alamadıklarını ve deprem bölgesinin unutulmaya başlandığını ifade ediyor. Savcılık ve emniyet birimlerine başvuruda bulunduğunu ancak her kurumun farklı yönlendirmeler yaptığını belirtiyor. Kılıç, "Biz de onlarla birlikte kaybolduk. Eğer yakınlarımıza ulaşamazsak, cenazelerimiz ihaleyle satılmış olacak" şeklinde konuştu.

Tuğba Koşar ve çocukları Mustafa Kemal ile Mehmet Akif'e de hala ulaşılamıyor. Koşar'ın annesi Suna Öztürk, depremi öğrendiğinde hızla bölgeye gittiğini ancak yardımın günler sonra geldiğini ifade ediyor. Enkazda uzun süre söndürülemeyen büyük bir yangın olduğunu ve süreç hakkında bilgi veren olmadığını dile getiriyor.

Depremden 132 gün sonra... Rönesans Rezidans'taki kayıp 53 kişinin yakınları isyan etti: Sesimizi duyuramıyoruz

Avukat Celal Ülgen ise cenazelerin çıkarılmadan ve kayıp kişilerin akıbetinin belirlenmeden enkazın kaldırılmasının, özel şirketlere veya kişilere ihale yoluyla devredilmesinin "insan hakkı ihlali" olduğunu vurguladı.