Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından rekor üzerine rekor kıran döviz kurlarının gıda ürünlerini fiyatları üzerindeki etkisi devam ediyor.
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, “Kurun nerede duracağını bilmediğimiz için fiyatlara yansıması ne kadar olur şu anda öngöremiyoruz” dedi.

Enflasyon artmaya devam ediyor! Gıda fiyatlarına zam yolda!

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Remzi Suiçmez de “Dövizdeki artış yeni başladı. Mazot gübre, ilaç, tohum, yem gibi girdilerin fiyatları artıyor. Bu durum tabii ki ürün fiyatlarını artıracak” ifadelerini kullandı.

Enflasyon artmaya devam ediyor! Gıda fiyatlarına zam yolda!

Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor! Türkiye’nin ‘Koreli’si dünyaya açılıyor!

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Demirtaş şu değerlendirmeleri yaptı:

“Soyayı, yağlı tohumu ithal ediyoruz. Onu ithal etmezsek karma yem yapamayacağız. Saman ve otu dışarıdan alıyoruz. Yılda 50 milyon ton ota ihtiyaç var bunun 25 milyon tonu ithal ediliyor. Mazot ithal. Pamuk ve ayçiçeğinin yarısı ithal. Yaş çaya yüzde 64 zam verilirken buğdayda açıklanan taban fiyat kabul edilemez. TMO geçen yıl durmadan stok yaptı. Ne kadar ürün var bilmiyoruz. Bu yıl devlet 20.5 milyon ton buğday üretimi bekliyor. Ama zamansız yağışlar ve sellerden dolayı bu 20 milyon tona inebilir. Bu maliyet artışlarıyla, elektrik, doğalgaz, asgari ücret fiyatı da eklenirse ekmek fiyatı gramaja göre en az 8-10 lira olur.”