Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Corona virüsü salgınının ülkemizde görülen vaka sayısının artması nedeniyle bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Erbaş Corona virüsünün daha hızlı yayılmasına sebep olan toplu organizasyonlarda insanların beraber hareket etmesinin tehlikeli olduğu ile ilgili bilgilerin olduğunu bundan dolayı camilerde cuma namazı başta olmak üzere diğer tüm vakit namazların bir süre kılınmayacağına dair verilen kararı kamuoyu ile paylaştı.

Cuma namazları evde kılınabilir

Başkan Erbaş yaptığı açıklamada İslam, insanların can ve mallarını tehlikeye atmayan bir inanış olduğunu ve inanan Müslümanları korumaya yönelik kararlar alabilmemize ruhsat veren bir din olduğunu bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı cuma namazı başta olmak üzere diğer tüm vakit namazlarının Corona virüsü ile ilgili olumlu gelişmeler olana kadar evde kılınması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Buna ek olarak cuma namazları için cuma namazı yerine evde öğlen namazı kılınabilir ifadelerine açıklamasında yer verdi.

390 Kişi Daha Umreden Dönecek

Umreden dönen binlerce vatandaşımız hakkında karantina kararı alan devletimiz umre yolcularını devlet bünyesinde misafir etmeye devam ediyor 14 gün boyunca sürecek olan bu karantina için Umreden dönen 390 vatandaşımız da dahil edilerek virüsün yayılmasına engel olacak.