Ginger adı ile de tanınan zencefil bitkisinin kökleri tedavide kullanılmaktadır. Diğer önemli kullanım alanları ise bulantı ve kusma tedavisi, ishal, mide ve bağırsak gazı giderilmesi gibi rahatsızlıklardır.

İştah açıcı ve tonik olarak, idrar miktarının arttırılması, romatoid artrit ve son çalışmalarla kanser tedavisidir.

ABD' de Ulusal Kanser Enstitüsü (NCI) tarafından desteklenen bir çalışmada kemoterapiye bağlı bulantı ve kusmaların önlenmesi ve tedavisinde zencefilin yararı ile ilişkili büyük bir çalışma başlatılmıştır. 

Diğer taraftan zencefilin kanser hücrelerine etkisi ile ilişkili laboratuar çalışmaları yapılmış ve bu çalışmalarda akciğer adenokanseri, meme, 

Mide, karaciğer, pankreas, yumurtalık, kalın bağırsak kanseri, melanom, lösemi ve lenfoma kanseri hücrelerini apoptosis yolu ile öldürdüğü gösterilmiştir.

Yumurtalık kanserine neden olan damarlanma hücrelerinin ekisini azaltarak, rahimin iç duvarının sağlığını korur.

İlaç direnci ve tümörün çoğalması ile ilişkili olan zaralı hücreleri baskıladığı gösterilmiştir.

Diğer bir etken madde olan gingerol, deney hayvanlarında yapılan çalışmalarda tumor necrosis factor üretimi üzerine baskılayıcı rol oynadığı gösterilmiştir. 

Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar! Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar!

İçeriğinde mevcut bilinen 20' den fazla diarilheptanoidlerden bazıları insan promiyelotik lösemi hücrelerini azaltıcı etki gösterilmiştir.

Kemoterapi tedavisi esnasında oluşan mide bulantısı ve kan hücreleri değerlerinin çöküşünde kullanımı yaygındır. 

Zencefil kökü kanı sulandırıcı olarak da bilinir.