TÜİK'in 2018 işgücü istatistiklerine göre işsizlikte en yüksek ikinci oran, gazeteciliğe ait olarak belirlendi. Resmi verilere göre her dört gazeteciden biri işsiz. 

Gazetelere resmi ilan desteği kesilecek mi?

Hazırlıkları süren ikinci yargı paketinde, gazetelere verilen resmi ilan desteğinin kesileceğine ilişkin bir düzenlemenin yer alacağı iddiası, Meclis'te de tartışmalara neden oldu.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Yerel gazeteler can damarı kesilebilir

TBMM Genel Kurulu'nun dünkü oturumunda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, özellikle resmi ilanlarla ayakta duran yerel gazetelerin can damarının kesilmek istendiğine dikkat çekti.

Binlerce basın emekçisi işsiz kalacak

Tanal, icra-iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde, 1100 civarındaki yerel gazeteden 800'e yakınının kapanacağını, binlerce basın emekçisinin işsiz kalacağını ifade etti.

Mahmut Tanal

"Yerel basını bitirme planları yapmayın"

Tanal'ın Genel Kurul'daki konuşması şu şekilde:

İktidarın özgür ve bağımsız basına karşı alerjisi var. Biliyorsunuz ikinci yargı paketi hazırlanıyor. Bu ikinci yargı paketinde ulusal ve yerel gazetelere ağır darbe indirecek bir düzenlemenin yer alacağı bilgisini edindik.

Resmi ilanlar internetten yayınlanacak

Nedir o? İcra-iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılarak, bu ilanların internet üzerinden yayınlanması planlanıyor. Resmi ilanlar özellikle yerel gazetelerin can damarıdır. Yerel gazeteler resmi ilanlarla ayakta duruyor. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde 1100 civarındaki yerel gazeteden 800'e yakınının kapanacağı öngörülüyor. Binlerce basın emekçisi işsiz kalacaktır.

"Gazeteleri destekleyelim, yaşatalım"

Yerel gazetelerin kapısına kilit vurma girişimlerine karşı direneceğiz. İktidara da tavsiyem yol yakınken yanlıştan dönün. Medyayı, yerel basını bitirme planları yapmayın. Zor günler geçiren yerel gazeteleri destekleyelim, yaşatalım.

Spotlight fragman

The Post fragman