Bilim insanları esrarengiz radyo sinyali tespit etti. Uzaylılar bizimle iletişime mi geçiyor? 

Uzaydan gelen esrarengiz radyo sinyalleri tespit edildi2

Uzay insanlık için hala büyük bir gizem. Bilim insanları, bilinmeyenleri anlamak için uzayla ilgili çalışmalarına devam ederken zaman zaman şaşırtıcı bulgulara ulaşıyor.
Gök bilimciler, zaman zaman uzayın derinlikten gelen radyo sinyalleri keşfediyor ve bu sinyallerin kaynağını araştırıyor.
Geçtiğimiz günlerde uzaybilimciler, evrenin derinliklerinden gelen 25  'hızlı radyo patlaması' (FRB) tespit ettiklerini duyurdu.
Bu güçlü radyasyon patlamaları, 2019 ve 2021 yılları arasında Kanada Hidrojen Yoğunluğu Haritalama Deneyi (CHIME) radyo teleskopu tarafından tespit edildi.

WhatsApp kullanıcılarına güzel haber geldi! Yeni özellik: Mesajlar kilitlenebilecek! WhatsApp kullanıcılarına güzel haber geldi! Yeni özellik: Mesajlar kilitlenebilecek!

Uzaydan gelen esrarengiz radyo sinyalleri tespit edildi-1

KAYNAĞI BİLİNMİYOR

Hızlı radyo patlamalarını veya FRB'leri neyin ürettiği şu anda bilinmiyor, ancak bunların genellikle uzak galaksilerdeki ölmekte olan yıldızlar tarafından yayıldığı düşünülüyor.
Gök bilimciler bu tür sinyalleri daha önce de geldiği yere kadar takip edebildi. Ama bunları neyin ürettiği hala bir sır.
Bu nedenle söz konusu parlak radyo emisyonlarına dair daha fazla bilgi edinmek, bilim insanlarının bunları neyin ürettiğini anlamasını sağlayabilir.
Öte yandan komplo teorisyenleri, sinyallerin kaynağı olarak uzaylıların bizimle iletişime geçmeye çalıştığını ve kendilerine yeni bir ev aradıklarını iddia ediyor.