Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Türkiye Uzay Ajansı'nın ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın başkanlık ettiği toplantıda, uzay alanında çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

ALANINDA UZMAN İSİMLER YER ALIYOR

Bakan Varank, yönetim kurulu başkan ve üyelerinin alanlarında uzman ve tecrübe sahibi isimler olduğuna işaret ederek, ajansın 'Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi' perspektifi çerçevesinde Türkiye'nin uzay alanında milli menfaatlerini koruyacak çalışmalar yapacağını bildirdi.

MİLLİ UZAY PROGRAMI BAŞLIYOR

Dünyanın geleceğinin uzayda olduğunu ifade eden Varank, ajansın kurulmasının Türkiye için bir iftihar vesilesi olduğunu kaydetti. Varank, ajansın gündeminde Milli Uzay Programı olduğuna dikkati çekerek, "Uzay ajansımızın, Türkiye'nin uzaydaki geleceğine yön verecek işlere imza atacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

TÜRKİYE UZAY AJANSI'NIN LOGOSU BELLİ OLUYOR

Bakan Varank, Türkiye Uzay Ajansı'nın logo seçiminin vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilmesi için hazırlık yapılması konusunda Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'a talimat verdi.