Son yıllarda artan hareketsiz yaşam ve beslenme alışkanlıklarının değişimi obezite oranlarının artmasına neden oldu. Yayınlanan yeni rakamlara göre ise Türkiye’de obezite oranı yüzde 22,3 iken bu rakamla dünya sıralamasında 6’ncılığa yerleşmiş oluyoruz.

Veri Kaynağının hazırladığı verilere göre, ilk sıraya bakıldığında yıllardır bu listenin başında yer alan ve ‘fastfood’ kavramını dünyaya yayılmasına neden olan ABD 38,2 oranıyla yer alıyor.

ABD’den sonra ikinci sırada Meksika yer alıyor. Hızlı yaşam ve ağır yemek kültürüyle bizi 32,4 obezite oranıyla karşılayan Meksika’yı, üçüncü sırada 26,9 ile Birleşik Krallık izliyor.

Demokrasisi ve son zamanlardaki göç politikaları ile gündemde olan Kanada ise 25,8 oranıyla obezite ile mücadele ediyor. Kanada’nın birkaç puan altında yer alan Almanya ise 23,6 oranıyla 5’inci sırada yer alıyor. Almanya’nın ardından ise 22,3 ile Türkiye geliyor.

Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar! Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar!

Türkiye son yıllarda sağlıklı yaşama ayırdığı zamanı arttırmış olsa da, hala yeterli evin sofrasında dengeli beslenecek yiyecekler yer almıyor. Hızlı iş hayatı, şehirlerde kümelenmiş yaşam alanları ve hareketsiz yaşam benzeri birçok değişken Türkiye’nin obezite oranının yükselmesinde önemli etmenler arasında yer alıyor.