New York Times'ın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin çeşitli nedenlerden dolayı kaçarak ABD'ye sığınan mültecilerin kabulüyle ilgili programda değişiklikler yapmayı planladığı öne sürüldü.

Beyaz Saray'da son haftalarda büyük hareketlilik görüldü. Yapılan toplantılarda, üst düzey yetkililerden birisi çok acil bir durum olmadığı müddetçe ülkeye mülteci alımının yapılmaması gerektiğini söylediği, ayrıca ülkeye kabul edilecek mülteci sayısının 10 bin ila 15 bin kişi civarında sınırlandırmayı teklif ettiği öğrenildi.

Yapılan toplantılarda Iran ve Afganistan gibi ülkelerde ABD'li askeri, diplomatik ve istihbarat birimleriyle çalışan özel statüdeki insanlar ile belirli ülkelerden gelecek olan mültecilerin kabulüne devam edilmesi önerildi.

Önerilerin Salı günü, Beyaz Saray'da yapılacak olan toplantıda gündeme geleceği tahmin ediliyor. Toplantıda 2020 yılındaki mülteci kabullerine ilişkin konular gündeme gelecek.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Mülteci sınırlamasına sivil toplum kuruluşlarından tepki yağdı

Mülteci sınırlaması konusunun gündeme gelmesiyle birlikte Uluslararası Mülteciler kuruluşunun başkanı Eric Schwartz, "Tarihte en yüksek mülteci rakamına ulaşıldığı bir zamanda ABD savunmasız ve korunmaya muhtaç kişilere yuva bulunması konusunda dünyaya liderlik etmekten vazgeçiyor." diyerek tepki gösterdi. 

Gelen haberlere göre, konuyla ilgili Beyaz Saray tarafından herhangi bir açıklama gelmedi.