ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin hiç olmadığı kadar tehlikede olduğunu vurgulayarak  Demokrat Partililere yönelik sert açıklamalarda bulundu. Açıklamayı Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video ile yayınlayan Trump, videoda, vatandaşları için savaştığı gerekçesiyle kendisini durdurmak istediklerini öne sürdü.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

"Demokratlar her şeyinizi elinizden almak istiyor"

Videosunda ABD siyasi tarihindeki en büyük dolandırıcılığının yaşandığını söyleyen Trump, şu ifadeleri kullandı:

Demokratlar silahlarınızı, sağlık sigortalarınızı, oylarınızı, özgürlüğünüzü, hakimlerinizi her şeyinizi elinizden almak istiyorlar. Buna asla izin veremeyiz. Bataklığı kurutmak için savaşıyoruz. Ülkemiz hiçbir zaman olmadığı kadar tehlikede. Beni durdurmaya çalışıyorlar çünkü sizin için savaşıyoruz.

Trump ayrıca, Demokratları "hiçbir iş yapmayan vahşiler" olarak tanımlarken, azil süreci hakkında da "başkanlık tacizi" benzetmesini yaptı. ABD Başkanı, hakkındaki azil soruşturması sürecinin başlamasından bu yana, 2020 başkanlık kampanyası için 15 milyon dolarlık yardım toplandığını duyurdu.

Nancy Pelosi'nin etrafındakilerin etkisinde kaldığı iddiası

Beyaz Saray sözcüsü Kellyanne Conway, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin etrafında bulunan erkeklerin etkisinde kalarak fikir verdiğini ve bunun bir kadının yapacağı en kötü şey olacağını bildirerek, Pelosi'nin, ABD Başkanı Trump ve Ukrayna Cumhurbaşkanı arasında geçen telefon kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmadan atttığını söyledi.