Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

İstanbullular son günlerde su arıtma cihazı sattığını iddia eden şirketlerin tacizine uğruyor. Telesekreter kayıtlarında şirket bilgileri paylaşılmayan çağrılar alan vatandaşlar, çağrı merkezi olup olmadığı dahi bilinmeyen şirketlerin telefon tacizine maruz kalıyor.

Telefon dolandırıclığına dikkat

İstanbul'da yaşayan ve Yurt Gazetesi'ne konuşan E.A. isimli vatandaş, son zamanlarda telefon dolandırıcılığındaki artışa dikkat çekerek kendisi gibi İstanbullular'ı duruma karşı uyardı.

"Numaralamızı kim dağıtıyor?"

'…95 64 ve …95 47' numaralarından haftada neredeyse 10 defaya yakın arandığını ifade eden E.A. "Numaramın nereden alındığını sorduğumda ise kaynak belirtemeyeceklerini, bilmediklerini söylüyorlar. 'PRO arıtma cihazları' ismini kullanan şirketin yetkili mercisine bağlanmak istediğimde ise benimle konuşan kişi, en yetkili kişi olduğunu ifade ediyor" dedi.

"İzinsiz aramalar tacizdir"

Numaraların GSM şirketleri tarafından özel teşebbüslere satıldığı tartışmalarının da güncelliğini koruduğunu belirten E.A., "Bu tarz kurumsal olmayan ve numaralarımızı izinsiz kullanarak bizi taciz boyutuna varacak şekilde rahatsız eden şirketlere karşı hukuki haklarımızı kullanmalıyız.

"Her gün yenileri türüyor"

Biz hukuk yolunu tercih etmediğimiz müddetçe 'Aman aramayın derim aramazlar' dedikçe her seferinde başkaları türüyor. Dolandırıcıları da cabası… Tacizin boyutu bir tarafa, numaralarımız bizim özel adreslerimiz sayılır.

"Hukuki başvuruları yapmalıyız"

Bu adreslerin bilgimiz dahilinde olmadan pazarlanması ile kimlik bilgilerimizin paylaşılması arasında hiçbir fark yok. Hem tacizci şirketler konusunda hem de numaralarımızı piyasaya açanlar konusunda gerekli hukuki başvuruları yapmalıyız" ifadelerini kullanarak davacı olacağını dile getirdi.

Şüpheli numaralardan aranan vatandaşlar, tepkilerini sosyal medyadan dile getirdiler.