İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'da ki Suriyeli mülteciler için kayıtlı bulundukları şehirlere geri gönderileceklerini ve İstanbul'da kayıtsız Suriye'lilere kesinlikle müsaade edilmeyeceğini söylemişti. İstanbul Valiliği kayıtsız mültecilerinin İstanbul'u terk etmeleri için 20 Ağustos'a kadar süre vermişti.

Bunun üzerine İstanbul'da yaşayan Suriyeli mülteciler eylem yapma kararı aldılar. 27 temmuz günü saat 17:00'da İstanbul Saraçhane'de "GİTMİYORUZ" çağrısı altında eylem yapacaklar. ÖZGÜRDER, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği liderliğinde gerçekleştirilecek eylem hakkında dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da konuşmuştu.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Bakan Soylu: Dün NTV'ye konuşan İçişleri Bakanı Soylu, dün göçmen politikası ile ilgili bilgiler vermişti. İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderileceğini söyleyen Soylu, olası eyleme ilişkin "Kimseye bir şey yaptırmayız" demişti.

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut, Valiliğin kararıyla ilgili şunları söyledi:
"Suriyeliler uzun zamandır Türkiye'de yaşıyor. 2016'da İstanbul'da kayıt durduruldu. Bazı istisnalar hariç. İstanbul'un ve devletin güvenliği hepimiz için önemli. Ama 1 ay içinde bir insan nasıl düzenini bırakıp başka bir ile gidebilir. Bu vatandaş başka ile gitmeli mi? Tabiki gitmeli. Süreç 6 ay veya daha fazla olsaydı daha rahat olurdu. Şuan ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Şuan insanlar gönderiliyor. Dün 30 kişi deport edildi. Suriye meselesi politik bir mesele. Polis veya memur AK Parti'ye karşıysa elinden geleni yapıyor. İnsanların yerine bile imza atılıyor ve Suriye'ye gönderiliyor. Kimliksiz olanlara ulaşamıyoruz. Ciddi bir uygulama sıkıntısı var. Aile dağılımına sebep olunuyor. Eminim ki kimse böyle bir mağduriyeti kabul etmez."

(Türkçe Düşünen Adam)