Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda meydana gelen iki ayrı patlamada 14 askeri personel yaralandı. Şanlıurfa Valiliği, patlamaların nedeniyle ilgili bir açıklama yapmazken, patlamaların mühimmat deposunda gerçekleştiğini bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı da patlamanın nedeninin araştırıldığını, yaralanan personelin tedavileri için hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Kışlaya çıkan yollar kapatıldı

20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın içinde bulunduğu Yüzbaşı Ali Saip Kışlası'nda patlama olduğu ihbarı yapıldı. Bölgeye çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi yönlendirilirken, çevredeki yollar da polisler tarafından trafiğe kapatıldı.

Şanlıurfa Valiliği: 14 personel yaralı

Patlamayla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Cephanelikte patlama meydana geldi. Cephaneliği korumakla görevli 5 personel yaralandı. Sağlık durumları iyi, bilinçleri açık" açıklamasında bulundu. Valilikten yapılan ikinci açıklamada ise, "Mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Depoyu korumakla görevli 9 personelimiz patlama sonucunda yaralanmıştır" denildi.

Vali Erin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "13.11.2019 günü saat 22.30 sularında ilimiz askeri yerleşkesi içinde bulunan bir mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Söz konusu depoyu korumakla görevli 14 personelimiz, meydana gelen patlama sonucunda yaralanmıştır. Yaralı personelimiz ilimizde bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" ifadelerini kullandı.

Washington'da görüşme, Şanlıurfa'da patlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye meselesini görüştüğü gün, Suriye sınırındaki Tugay Komutanlığı'nda nedeni henüz bilinmeyen bir patlamanın gerçekleşmesi kafalarda soru işareti uyandırdı.

İşte patlama anı ve sonrası yaşananlar:

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan patlama açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndaki patlamada yaralanan personelin hastaneye sevk edildiğini, yangının kontrol altına alındığını, olay yerinde çevre emniyetinin sağlandığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ait bir hafif silah mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenle saat 22.50 sıralarında patlama meydana geldiği belirtildi.

"Bölgede inceleme başlatıldı"

Açıklamada, "Patlamada yaralanan personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır. Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.