Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor? Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor?

Vitreoretinal Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, çocuklarda göz sağlığı için düzenli göz muayenesi yapılmasının gerekliliğinden bahsetti. Astigmat, miyop ve hipermetrop gibi rahatsızlıkların aileler tarafından uzun süre fark edilmediğini, bu durumun okul başarısını etkilediğini anlatan Özkırış, okula başlamadan göz kontrollerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

ÇOCUKLARDA OKUL ÖNCESİ GÖZ MUAYENESİ İHMAL EDİLMEMELİ

Ders çalışmayı sevmeyen, okul başarısında belirgin bir düşüş yaşayan çocukların mutlaka okula dönüş öncesi göz muayenesinden geçmesi gerekiyor. Görme problemi yaşamayan çocukların bile yılda bir kez muayene olması öneriliyor. Göz rahatsızlıklarının erken tespit edilmesi, kalıcı hasarların engellenmesini sağlıyor. 

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT

Uzman Doktor Özkırış şu uyarıda bulundu:

"Göz kayması, gözlerde titreme, göz kapağı düşüklüğü, yaşarma, çapaklanma, şişlik, bir gözü kapayarak bakma, çok yakından okuma, TV’yi yakından izleme, gözlerini kısarak bakma, satır kaçırma, parmakla takip etme, baş ağrısı, sakarlık, gözlerde kaşınma, 3 aylık olmasına rağmen bakışların odaklanamaması ve ailede göz hastalığı hikayesi varsa mutlaka bir göz hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekir."