Sağlık Bakanlığı, ölümcül koronavirüs (corona virüsü) salgını nedeniyle vatandaşlara 'sosyal mesafe' uyarısında bulundu. Bakanlık, vatandaşların kamuya açık alanlarda 1 metre çapındaki sosyal alanlarına ikinci şahısları yaklaştırmalarının salgın riskini artırdığını vurguladı. Bu süreçte PTT şubelerine gitmek zorunda olan vatandaşların sosyal mesafeye bakmaksızın kuyruğa girdiği görüntüler tartışma konusu olmuştu. Yaşanan yığılmaların ardından PTT, fiziki şubelerini salgın riski geçene kadar kapatma kararı aldı. Vatandaşlar, "PTT yarın açık mı?", "PTT çalışma saatleri değişti mi?", "PTT şubeleri kapatıldı mı?" sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detayları NEOHABER.com okurları için derledik...

PTT KAPANDI MI?

PTT'nin şubelerini koronavirüs nedeniyle kapatma kararı aldığı bildirildi. Sosyal yardım ödemelerinin evlerde yapılacağı kaydedildi. 

PTT'den yapılan açıklamada Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerinde yoğunluk yaşandığı ve Koronavirüs salgını nedeniyle çalışanların ve müşterilerin tehlikeye düşmemesi amacıyla bu kararın alındığı kaydedildi.

PTT ŞUBELERİ KAPATILDI MI?

Açıklamada, "Sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık. By süreçte sosyal yardım ödemelerimiz, PTT dağıtıcılarımız tarafından İl Emniyet Müdürlüklerimiz ilke iş birliği içerisinde kolluk kuvvetlerimiz ve bekçilerimizle birlikte evlerinizde yapılacaktır" denildi. 

Ayrıca, kapatılmayan iş yerlerinde ise gün içindeki yoğunluğun artışına göre hizmetin durdurulabileceği bilgisi verildi.

PTT ŞUBELERİNDE YOĞUNLUK YAŞANMIŞTI

Koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye 1000 lira tutarında yapılan ödemelerinin ikinci gününde de PTT önlerinde yoğunluk oluşmuştu.

İstanbul Esenyurt'ta PTT şubesi önünde oluşan yoğunlukta vatandaşlar, 'sosyal mesafe' kuralına yine uymamış, polis ve zabıta ekipleri vatandaşları sosyal mesafe kuralı konusunda vatandaşları uyarmıştı.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

Koronavirüs salgını riski nedeniyle bankaların çalışma saatlerinde kısıtlamaya gidilirken, PTT'nin çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştı. Bugün alınan PTT şubelerini kapatma kararından önce; hafta için sabah 08.30'dan 12.30'a kadar açıktı. 1 saatlik öğle yemeği arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar açık kalır ve 17.30 kapanırdı. Türkiye'nin her yerinde bu çalışma saati sabitti

PTT HAFTA SONU CUMARTESİ PAZAR SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Merkez PTT şubeleri dışında cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıydı. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30 kadar hizmet vermektedi.

Ancak alınacak yeni bir karara kadar PTT şubeleri kapatıldı. Koronavirüs salgını tehlikesi dinene kadar PTT şubelerinin açılması beklenmiyor.