İstanbul'a bağlı Pendik ilçesindeki Aydos Ormanı'nda, geçtiğimiz günlerde yangın çıkmıştı. Yangının faili olarak gözaltına alınan Y.A.'nın, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlının emniyet işlemlerinden sonra sağlık kontrolleri yapıldı. 

"Ben yapmadım" dedi

Adaley Saray'ına sevk edilen zanlı, muhabirlerin "Neden yaptınız?" sorularına yanıt olarak, "Ben yapmadım ki." diyerek suçlamaları kabul etmedi. 

Y.A, daha sonra ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘örgüt faaliyeti çerçevesinde orman yakma’ suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Tanıklar ifade verdi

Tanık olarak duruşmaya katılan iki kişi, Y.A.'yı ilk yangın yerinde gördüklerini, ikinci yangın yerinde ise yangını çıkarttığını gördüklerini bildirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşmış

Tutuklama talebinde, zanlının PKK/KCK terör örgütüne ilişkin paylaşım yapan bir sosyal medya hesabında Pendik’te çıkan yangından kısa bir süre sonra "Pendik Kurtköy’de bulunan ormanlık alana birimlerimizce ateşten eylem gerçekleştirilmiştir." şeklinde paylaşım yapıldığı belirtildi. Zanlı her ne kadar suçlamaları reddetse de kendisini sesli uyaran tanıkları duyduktan sonra olay yerinden hızla uzaklaştığı bildirildi. 

Zanlı kaçma ihtimali bulunması ve kuvvetli suç şüphesi olduğu gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.