Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin İdlib bölgesinde 9. gözlem noktasına havan toplarıyla saldırı düzenlendiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında, Suriye'nin İdlib bölgesinde 9. gözlem noktasına havan toplarıyla düzenlenen saldırıya anında ağır silahlarla karşılık verildiği bilgisi yer aldı. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Söz konusu saldırının ardından resmi internet sitesi üzerinden açıklama yayınlayan Milli Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem noktasına kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verildiği de açıklandı.

RUSYA NEZDİNDE GİRİŞİM

Yapılan saldırıda personel zayiatı olmadığı belirtilirken üs bölgesinde yer alan; tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmının kısmi hasar gördüğü bilgisi verildi. MSB'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Durum yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."