ABD’nin Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden George Floyd’un ölümüyle ilgili birçok şehirde protesto gösterileri düzenleniyor. Başkan Donald Trump, şiddet olaylarının arkasında “Antifa ve diğer radikal sol grupların” olduğunu öne sürdü.

Konuyu haberleştiren BBC Türkçe’nin tweetini alıntılayan Mahsun Kırmızıgül’den çok konuşulacak hareket geldi. Sanatçı, “Kilisede şarap da içmişler mi?” diyerek manidar bir göndermede bulundu.

“IRKÇILIĞIN SONU GELİYOR GALİBA…”

Mahsun Kırmızıgül, bir önceki tweetinde ise polisin George Floyd'u öldürmesinin ardından ABD'de yapılan yürüyüşe ait görüntüleri paylaştı. “Öldürülen bir insan için, beyazlar, kiliseye giden dindarlar, Yahudiler, Müslümanlar, polisler, askerler ve tüm toplum sokaklara çıkıp kendi devletine karşı eylem yapıyorlar” diyen sanatçı, sözlerini “Dünyada zulmetmenin, hak yemenin, bağnazlığın en önemlisi ırkçılığın sonu geliyor galiba” şeklinde noktalamıştı.

YOĞUN PROTESTOLAR YAŞANIYOR…

Bir polisin gözaltı sırasında siyahi Amerikalı George Floyd'u boğarak öldürmesinin ardından ABD'de yoğun katılımlı protestolar yaşanıyor. Zaman zaman polislerle çatışmaların çıktığı gösteriler nedeniyle 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken halk suç işleyen bütün polislerin tutuklanması ve ırkçılığın son bulması talebiyle sokakları doldurmayı sürdürüyor.

TÜRKİYE’DE NE OLMUŞTU?..

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılında, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisten kaçanların sığındığı Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde içki içildiğini öne sürmüştü.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Polisin müdahalesi nedeniyle biber gazı ve tazyikli sudan etkilenen eylemcilerin camiye bira şişeleriyle girdiği ve içki içtiği yönündeki iddialara cami müezzini daha önce reddetmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım, "Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı" demişti.

Cami imamı ise yaşananları şöyle anlatmıştı: “Polisin kovaladığı büyük bir grup kapıları zorlayarak içeri girdi. Engellemeye, kapıyı kapatmaya çalıştık ama başaramadık. Bu iki günlük süre içinde yaralılar tedavi edildi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı. Caminin içindeki kameralar kırıldı. Grupla polis arasında arabuluculuk yaptım. Polisin çekilmesini sağlayıp grubun dışarı çıkmasına yardımcı oldum. Lütfen bu olaylar bitsin. Sükunet gelsin.”