İstanbul seçimlerinde hükümetin başarısızlığını değerlendiren Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gerçek sahibinin MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu, tedbir alınmazsa AK Parti'yi 'tsunami'nin vuracağını yazdı. 

AK Parti içinde bazı partililerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair getirdiği eleştirilerin Bahçeli tarafından 'ihanetle' suçlanmasının sistemi Bahçeli'nin ne kadar sahiplendiğini gösterdiğini yazan Taşgetiren'e göre Bahçeli'nin bu tutumu, İYİ Parti'ye MHP'den oy kaymasının önüne geçiyor ve sistem mevcut durumunda MHP'den çok AK Parti'nin kan kaybetmesine yol açtı. 

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

"AK PARTİ'YE FORMAT MI ATTIRILIYOR"

Taşgetiren'in yazısı şöyle devam etti: "İşin özeti şu ki: Bir yıllık uygulama sonucunda Ak Parti’nin İstanbul Adayı,  deyim yerinde ise “Deve dişi” gibi bir aday, bütün medya abanışına rağmen 9 puan farkla kaybetti. Daha önemlisi, İstanbul sonucunun seçmen tabanında çok daha ciddi bir “kaynama”nın sonucu olduğu değerlendirmesi. Yani bugün bu sonuç var, tedbir alınmazsa “tsunami”si de gelebilir. Bence sorulması gereken soru şu: Bahçeli’yi AK Parti’nin yüreğini yakan bu sonuçlar hangi boyutta ilgilendiriyor? Ak Parti’ye bedel ödettiği açık olan “partili cumhurbaşkanı” statüsü Bahçeli tarafından hangi memleket gerçeğinin ürünü olarak görülüyor ki böylesine savunuluyor? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinden “Ak Parti’ye format atma” gibi bir “Akıl” mı Bahçeli’yi bu role soyunduruyor? Ben de anlamaya çalışıyorum bana göre Ak Parti de anlamaya çalışmalı.