Kaçakçılık Suçlar ile Macadele Şube ekipleri Güngören'de yaptıkları operasyonda piyasa değeri 10 milyon lira olan am tüp içinde 541 adet kobra zehri ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri yurt dışından İstanbul'a kaçak yollar ile kobra zehiri getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. 

Dünyanın en etkili ve ölümcül zehirleri arasında gösterilen kobra zehrinin C.C ve E.D isimli kişilerin Güngören'de bir adreste sakladığı bilgisi üzerine Kaçakçılık polisi operasyon başlattı.  Bir fili bile 8 saniye içerisinde öldürme etkisine sahip olan kobra zehrinin satılması için müşteri arandığı bilgisi üzerine Kaçakçılık Şube polisi müşteri kılığında satıcılar ile irtibata geçti.

PİYASA DEĞERİ 10 MİLYON LİRA

Alıcı kılığındaki polisler Güngören'de C.C ve E.D ile buluşma sağladı. Piyasa değeri 10 milyon lira olan kobra zehrini almak isteyen müşteri kılığındaki polisler operasyon düğmesine bastı.  C.C ve E.D gözaltına alındı.

541 TÜP KOBRA ZEHRİ ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonda bir depoda saklanan 541 adet kobra zehrine el konuldu. 

KİMYASAL SİLAH AYRIŞTIRILMASINDA KULLANILIYOR

İnsanı kısa sürede öldürebilecek bir etkiye sahip kobra zehri sağlık, doping, kozmetik sektöründe kullanılırken kimyasal silahların ayrıştırılmasında da kullanıldığı kaydedildi.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!