16 milyon nüfuslu İstanbul'da raylı sistemi genişletme çalışmaları hızla sürüyor. 2018 Aralık'ta bitireleceği vaat edilen ancak yapımı yılan hikayesine dönen Eminönü-Alibeyköy tramvayında sona yaklaşılıyor. Tramvay çalışmaları nedeniyle Alibeyköy semtindeki bazı yollar 30 gün süreyle araç ve yaya trafiğe kapatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede İSKİ ve İGDAŞ tarafından altyapı taşıma işlemi yapılacak.

KAPATILAN YOLLARA ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Bu nedenle Atatürk Caddesi-Yavuz Selim Köprüsü Kavşağı 26 Ağustos 2019 Pazartesi gününden itibaren 30 gün süreyle trafiğe kapatılacak. Bölgede trafik, haritada gösterilen Kıryokuşu Sokak, Nihan Sokak ve Ceylan Sokak üzerinden çift yönlü olarak aksamadan işleyecek. Alibeyköy Atatürk Caddesi'ni transit olarak kullanacak araçların ise, alternatif olarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nı kullanmaları tavsiye ediliyor.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

EMİNÖNÜ'NDEN ALİBEYKÖY OTOGARI'NA 35 DAKİKA

Raylı sistem, deniz ve lastik tekerlekli toplu ulaşım araçlarını şehrin merkezinde entegre edecek olan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının 2020'nin ikinci yarısında tamamlanması hedefleniyor. Eminönü Meydanı'nda Kabataş-Bağcılar tramvayı'na entegre olarak başlayacak olan tramvay; Unkapanı, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Eyüp, Silahtarağa gibi tarihi semtlerden geçerek Alibeyköy Otogarı'na ulaşacak. Tramvay tamamlandığında Feshane, Eyüp Devlet Hastanesi, Pierre Loti Tepesi ve Alibeyköy Otogarı ile güzergahtaki 3 ayrı üniversiteye raylı sistemle kesintisiz toplu ulaşım sağlanacak.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLMAYACAK

Günlük 114 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak 10 kilometrelik 14 istasyonlu tramvay ile Eminönü-Alibeyköy Otogarı arısında yolcuk süresi 35 dakikaya düşecek. Güzergah boyunca enerji direği veya havai kablolar kullanılmayacak. Tramvay araçları enerjisini, iki ray arasına gömülü bir sistemden alacak. Böylece tramvayın geçtiği tarihi Haliç sahili boyunca kablo ve görüntü kirliliği yaşanmayacak.

7 İSTASYONDA AKTARMA İMKANI

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının yapımı tamamlandıktan sonra;

-Eminönü istasyonunda, Kabataş-Bağcılar tramvay hattı (T1) Eminönü istasyonu ve Şehir Hatları Eminönü vapur iskeleleri ile;

-Küçükpazar istasyonunda, Hacıosman-Yenikapı metro hattı (M2) ile; 

-Ayvansaray istasyonunda, Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs hattı ile; Eyüp-Teleferik istasyonunda, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı (TF2) ile;

-Feshane istasyonunda, planlanan Bayrampaşa-Eyüp tramvay hattı ile;

-Silahtarağa istasyonunda, planlanan Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı ile;

-Sakarya Mahallesi İstasyonu'nda, planlanan Eyüp-Yeşilpınar teleferik hattı ile;

-Alibeyköy Otogarı istasyonunda, yapım aşamasında olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı (M7) Alibeyköy istasyonu ve yapımı planlanan Seyrantepe-Alibeyköy metro hattı ile entegrasyon sağlanacak.