İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, eşi ve CHP yöneticileriyle birlikte mazbatasını almak üzere Çağlayan Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'na geldi. İmamoğlu'nun gelişi öncesinde adliye önünde toplanan partililer, büyük bir kalabalık oluşturdu. Çağlayan Adliyesi'ne gelen Ekrem İmamoğlu, kalabalığın arasında güçlükle aracından inerek içeri girdi. İmamoğlu'nun gelişi sırasında İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu koridorda da adeta izdiham yaşandı. Burada çıkan arbedede bazı camların kırıldığı görüldü.Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, tekrar bir izdiham yaşanmaması için adliye otoparkında aracına binerek ayrıldı. 

Belediye Binası’ndan içeri giren İmamoğlu, devir teslim töreni öncesi açıklama yaptı. İmamoğlu, “Halkımıza dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim, çağrımı yapacağım. Halkımızla bu hafta sonu cumartesi ya da pazar günü bütün İstanbul halkımızı davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmamız olacak. Herkesi, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi Saraçhane’ye bekliyoruz diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mazbatayı aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları;

"16 milyonla birlikte bu görevi devraldım. Biz demokrasiden ve birlik ile beraberlikten hiç vazgeçmedik. Şu an mazbatamızı aldık. Sorumluluğumuz bilincindeyiz. Hizmet etmeye bir an önce başlayacağız. Bu belediyede çalışan herkes bir kişiye veya bir partiye değil 16 milyona hizmet etmeye şu anda başlamıştır. Bu an itibariyle devam eden süreçler var farkındayız. Şehrimiz geleceği için ilgililerden net karar bekliyoruz.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Bu şehre kurulduğu günden bugüne kadar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sıra bizde, bundan sonra bu şehrin insanına, doğasına saygı göstereceğimize emin olabilirsiniz. Allah bizi mahcup etmesin" 

Editör: TE Bilişim