Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Danıştay'a 3, Yargıtay'a 8 yeni üye seçti. FETÖ'nün terör örgütü olduğuna ilişkin ilk kararı veren ve Genelkurmay çatı davasında nihai kararı veren Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik, Yargıtay'a seçilen üyeler arasında yerini aldı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Yargıtay Üyesi olarak 8 isim seçildi

Habertürk'ün haberine göre, HSK Genel Kurulu'nda yapılan seçimle, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya, Hatay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Turan Oral, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Nazmi Alp, Ankara Adalet Komisyonu Üyesi Ali Ramazan Bilgisiçok, Yargıtay Savcısı Remzi Doğan ve Ankara Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener Yargıtay Üyesi olarak seçildi. Danıştay Savcısı Zühal Öztaş, Ankara 3. Vergi Mahkemesi Başkanı Tekin Yalım ve Konya BİM Başkanı Kemal Kuku Danıştay üyesi oldu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç kimdir?

Yargıtay üyesi olan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç, Ankara'daki terör suçları soruşturma bürosunun başındaydı. FETÖ'nün darbe girişimi konusunda en kapsamlı yargılamalardan olan, darbenin komuta merkezi Akıncı Üssü ile ilgili iddianameyi kaleme almıştı. Ayrıca FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi birçok terör örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmalarda koordinasyonu sağlamıştı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik kimdir?

Yargıtay üyesi olarak seçilen Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik, darbenin beyin takımı olan sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin sanık olarak yargılandığı Genelkurmay Çatı davasını karara bağlamıştı. Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olduğu sırada, FETÖ'nün terör örgütü olduğuna dair yargı kararına ilk imza atan isimdi.