İstanbul'da meydana gelen depremden sonra yeni bir deprem olmasından korkan vatandaşlar parklara akın etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise vatandaşları ziyaret ederek korkacak bir şey olmadığını söyledi.

"Depremi biliyorum diyenler dikkate alınmamalı"

Bu deprem korkusunun, 1999 tarihinde yaşanan Ağustos Depremi ile başlayarak insanların kafasına yerleştiğini söyleyen Akgün, "Büyük depremin ne zaman olacağı bilinmez, biliyorum diyenleri dikkate almamak lazım." dedi.

"Bu işin siyaseti olmaz"

İstanbul üzerinde titizlik gösterilmesi gerektiğini söyleyen Akgün, merkezi ve yerel hükümetlerin bu konuda birbirleri ile ortak çalışmaları gerektiğini söyleyerek şu açıklamarı yaptı: 

Bu işin partisi, bu işin siyaseti olmaz ne Ankara bunu tek başına yapabilir, ne İstanbul tek başına yapabilir. İstanbul üzerine de çok ciddi durmak, alınması gereken tedbirlerin yarın sabahtan itibaren merkezi hükümetle yerel yönetimler acil almak zorundalar.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

"Hiçbir endişe durmuyorum"

Akgün, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Büyükçekmece'de ben hiç bir endişe duymuyorum. Bazı binalarda çatlama, patlama olabilir, binalarda hasar olacaktır ama buranın alt yapısını, bina stokunu bildiğim için vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde evlerine gitmelerini tavsiye ediyorum. Belediye olarak dışarıda kalan vatandaşlarımızın çorbası, çayı, suyu, ekmeği ekiplerimiz tarafından sosyal tesislerimiz sabaha kadar açık bulundurularak, toplanma alanlarında seyyar mutfaklarımız açık bulundurularak verilmeye çalışılıyor. Şuanda kayda değer büyük bir olay vuku bulamamıştır.