Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmen okula kavuşuyor. Milyonlarca vatandaşın ve yaklaşık 20 bin servisin trafiğe dahil olması nedeniyle, İstanbul trafiği 3 aylık sakinliği geride bırakıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulun ilk günü İstanbul trafiği vatandaşları endişelendiriyor.

İstanbul'da trafik ne durumda

Okulların açılmasıyla birlikte İstanbul'da gözler trafiğe çevrildi. Vatandaşlar işe giderken alternatif yolları tercih etti. Saat 07.10 itibariyle İstanbul'da trafik yoğunluğu, yaklaşık yüzde 28 civarında seyrediyor. Trafiğin gün içinde devam edeceği tahmin ediliyor. Öte yandan, bugün saat 06.00-14.00 saatleri arasında ulaşımın ücretsiz olacağı duyurulmuştu. Birçok vatandaş, aracını bırakıp toplu taşımayı tercih ediyor. 

İstanbul trafik durumu

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Anadolu Yakası'nın büyük kısmında ciddi bir sıkışıklık mevcut. Beylikdüzü mevkiinde ve TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeler mevkiilerinde sabah gerçekleşen kazalara bağlı yoğunluklar mevcut. Anadolu Yakası'nda Avrupa ve Şile Otoyolları'nda, Çamlıca Kavşağı ve Altunizade mevkiinde trafik durumu yoğun görünüyor. Avrupa Yakası'nda trafiğin daha az olması dikkat çekiyor.