Göğüş Yapı isimli firmadan daire satın alıp ödemelerin önemli kısmını yapan ancak gayrimenkullerini teslim alamayan 7 mağdur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olmuştu.

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, şikayetçilerin sözleşmeler karşılığında ödemelerin önemli miktarını gerçekleştirmesine rağmen gayrimenkulleri alamadıkları belirtilmişti.

10 YILA KADAR HAPİS

İddianamede Wilma Elles vArif Kerem Göğüş'ün birlikte hareket ettikleri anlatılarak, 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan 7'şer kez 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

SAVUNMASINI YAPTI

Bir önceki celse ünlü oyuncu hakkında mahkeme zorla getirme kararı çıkarmıştı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Wilma Elles katıldı. Ünlü oyuncu kendini

" Kerem Göğüş eski erkek arkadaşım, hamile kaldığım için iyi gitmeyen ilişkimize devam ettik. Çocuklarım doğduğunda idare etmeye çalıştık ama olmadı. Çocuklarımın baba ismine bile onun adını yazdırmadım. Kerem ile mecbur olmadığım sürece irtibata geçmiyorum.

Ne kendisiyle nede şirketiyle birlikte hiçbir ticaret faaliyetim yoktur. Soruşturma dosyasında bahsi geçen Nurcan Elles isimli kişinin soy ismi yanlış yazılmış.

Bu kişi benim değil Keren'in dairesidir. 2017 yılında kendi birikimim ile Kerem'in yaptığı inşaatan 7 daire satın aldım.

Aldığım daireler Kerem'in sattığı daireler değildi. C.S. İsimli şahıstan satın aldım" sözleriyle savundu. 

Ayrıca Elles, "Sürekli olarak gayrimenkul işi yaparım, Kerem'in yaptığı binada icra tarafından yapılan satış olduğunu öğrendim. Kredi işlemlerini yetiştiremediğim için evleri satın alamadım. Alıcı olmadığı içinde evlerin satışı gerçekleşmedi. Daha sonra banka tarafından satılan 7 daireyi kredi çekerek 1.2 milyona satın aldım. 18 daireden oluşan binada 14 dairem var. Yarım kalan inşaatı ben tamamladım" dedi.

YAKALAMA KARARI 

Mahkeme, eksik hususların giderilmesine ve sanık Kerem Göğüş hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?