Ankara Cumhuriyet Savcısı İrfan Nuri Akdeniz'in vize dolandırıcılarına yönelik sürdürdüğü soruşturma biterken, 94 şüpheli hakkında beklenen iddianame tamamlandı.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Söz konusu iddianameye göre, Ankara merkezli faaliyette bulunan şüphelilerin, 791 farklı olayda toplamda bin 128 kişiyi birbirinin benzeri yöntemlerle dolandırdıkları ve 3 milyon 700 bin lirayı aşkın kazanç sağladıkları tespit edildi.

Suç örgütünün elebaşının Muhammed Fatih T. olduğu, şüpheliler arasında yer alan 9 kişinin ise örgütte yönetici konumunda olduğu öğrenildi.

YURT DIŞINDAN GELMEK İSTEYENLERİ DE DOLANDIRDILAR

Söz konusu örgütün yalnızca Türkiye'den yurt dışına çıkmak isteyenleri değil, yurt dışından Türkiye'ye gelmek için oturma izni almak isteyen yabancı vatandaşları da dolandırdıkları öğrenildi. Vize dolandırıcılarının, ortaya çıkan olan telefon numaralarını ve internet sitelerini de belirli zaman aralıklarıyla değiştirerek eylemlerini sürdürdükleri tespiti de iddianamede yer aldı.