İstanbul'un güzide semtlerinden Üsküdar'da 4 katlı imar izni bulunan Valide-i Atik Mahallesi'nde göğe doğru yükselen garip yapı halkı isyan ettirdi. 

Konuyla ilgili olarak çok sayıda mahalle sakininin telefonla belediyeyi arayıp şikâyetçi olduğu, bazılarının bizzat belediyeye giderek durumu yetkililere aktardığı öğrenildi. 

 

YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ SUS PUS

Ancak belediyenin iletişim birimi, şikâyet talepleri almasına rağmen üç iş günü içinde kontrolleri yapması ve şikâyetçi yurttaşları bilgilendirmesi gereken Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tuhaf yapıyı kontrol etmek için bölgeye intikal etmedi. 

Konuyla ilgili olarak bir yetkilinin yapının kaçak olmadığını ve mevzuata uygun olduğunu söylemesi ise şaşkınlık yarattı. 

Kaçak yapıyla ilgili olarak önce belediye bünyesinde şikâyet dilekçesi oluşturulması, işlemin uygulanmaya konulmaması durumunda ise Üsküdar Kaymakamlığı'na başvurularak belediyenin şikayet edilmesi gerekiyor.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!