İstanbul Tuzla'daki fabrika yangınıyla ilgili bugün terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yayınlanan bir haber, olaya yeni bir boyut kazandırdı. Habere göre, fabrikada çıkan yangın Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) adlı örgüt tarafından üstlenildi.

Hükümete çalıştığı iddiasıyla terör saldırısı düzenlenmiş

HBDH Milisleri imzasıyla yayımlandığı söylenen açıklamada "18 Eylül günü İstanbul Tuzla'da bulunan bu fabrikaya milislerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir" denildi.

Şirketin kimyasal ürünler, askeri kamuflajlar ve daha bir çok alanda üretim yaptığının milisler tarafından tespit edildiğini iddia eden örgüt, "Bu üretim ile faşist hükümete ve orduya büyük destek sunulduğu..." ifadelerine yer verildi.

7 örgütün katılımıyla kuruldu

HBDH, 16 Mart 2016 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın hakim olduğu bir bölgede hazırlanmış bir video ile duyurulmuş, PKK dışında Türkiye'den 7 örgütün katılımıyla kurulduğu ilan edilmişti.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Son günlerdeki yangınları üstlendiler

Örgüt, çeşitli fabrikalarda, gemi ve lüks yatlarda çıkan yangınların kendi sabotaj eylemlerinin sonucu olduğunu iddia eden duyuruları son günlerde arka arkaya yayımladı.

Henüz resmi bir açıklama yapmayan örgüt, söz konusu terör eylemini üstlendiklerini anlatan haberi internet sitelerinde de yayımladı.