Ankara’daki korkunç tecavüz olayı bütün Türkiye’yi şoke ederken bir yandan da ülkemizdeki tecavüz, taciz ve kadına yönelik şiddet olaylarının gitgide arttığını bir kez daha hatırlattı. Bu bağlamda Neo Haber olarak, ülkemizde kadına yönelik cinsel şiddet, tecavüz ve taciz olaylarını konunun uzmanı sivil toplum kuruluşları ve bireyler üzerinden araştırdık.

VERİLER DEHŞET VERİCİ!

Ankarada'daki tecavüz hadisesi akıllara kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzle yeteri kadar mücadele edilmediğini düşündürdü. Ortaya konulan veriler ne yazık ki dehşet verici.

2018 yılında erkekler tarafından; 440 kadın öldürüldü 317 kadına cinsel şiddet uygulandı. 

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!


GEÇTİĞİMİZ YIL 440 KADIN CİNAYET SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Geçtiğimiz yılın verilerine göre; 440 kadın, erkek şiddeti ile hayatını kaybetti. Kadın cinayetlerinde faili belli olmayan cinayetlerle 2018 yılında daha fazla karşılaşıldı. Koruma altında kadınlar öldürüldü. 2018 kadınların örgütlü mücadelesinin de arttığı bir yıl oldu. Türkiye’nin dört bir yanından 500’den fazla kadının katıldığı ve “Kadınlar Durmayacak” dediği Türkiye Kadın Meclisi’nin toplandığı Mart ayında senenin en düşük kadın cinayeti yaşandı.


KADIN CİNAYETİ EN ÇOK İSTANBUL'DA İŞLENDİ

Bir yıl içerisinde en çok kadın cinayetinin gerçekleştiği iller; İstanbul’da 64, Antalya’da 24, Bursa’da 23, İzmir’de 19, Adana’da 15, Gaziantep’te 13, Konya’da 12 şeklinde oldu.
 

2019 YILINDA 102 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ
 
Türkiye'de şiddetten hayatını kaybeden kadınları anmak için yapılmış dijital bir anıt olan Anti Sayaç, 2019 yılının ilk gününden bu güne kadar ise 102 kadının şiddetten hayatını kaybettiğini açıkladı.