TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT Spor 2'nin yayın hayatına başlayacağını duyurdu.

"Spor kültürünü geliştirecek"

Ağırlıklı olarak alternatif sporlara yer verilecek TRT Spor 2 kanalıyla ilgili değerlendirmede bulunan Eren, "Sporu bütün yönleri ile vatandaşlarımızla buluşturacak, toplumdaki spor kültürünü geliştirecek, sporun yaygınlaşmasını, hemen her yaştan insanımızla buluşturmayı sağlayacak yayınlar yapacak yeni bir kanala ihtiyaç oluğunu düşündük" diye konuştu.

"Sporun her rengi olacak"

Eren, yeni kanal için TRT ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın uzun süren titiz bir çalışma yaptığına vurgu yaparak, "Sonucunda Türk sporuna hizmet edecek, sporun futbol dışındaki tüm amatör ve profesyonel olimpik branşlarının yer alacağı yani sporun her rengini görebileceğimiz bir kanalı halkımız ile buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Oyunları TRT Spor 2'de

4 yıl bir düzenlenen ve sporseverlerin ilgiyle takip ettiği Olimpiyat Oyunları, TRT Spor 2'de ekrana gelecek. En son 2016'da Brezilya Rio'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları, bu kez 24 Temmuz 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da organize edilecek.

TRT Spor 2 yayın hayatına ne zaman başlayacak?

Kamu yayıncısı TRT'nin bir parçası olan ve şifresiz olarak sporseverlerle buluşacak TRT Spor 2, 27 Eylül 2019'da yayına başlayacak.

TRT Spor 2 uydu yayını frekans bilgileri nedir?

Alternatif sporların yer alacağı TRT Spor 2'nin Türksat 4A uydusundan yayın yapacak. TRT Spor 2 yayın frekans bilgileri şu şekilde:

Uydu: Türksat 4A 42'

Frekans: 11958

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Symbol Oranı: 27.500

FEC: 5/6

Polarizasyon: Vertical (Dikey)

TRT Spor 2 frekans ayarları nasıl yapılır?

TRT Spor 2 kanalını izleyebilmek için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerkiyor. Türksat 4A uydusuna dönük çanak anteniniz varsa, uydu cihazınızın kurulum menüsünden 'Frekans Ekle' (Bazı cihazlarda 'Transponder Ekle', 'Manuel Kanal Arama' veya benzeri olabilir) menüsünü açın. 'Uydu Adı' kısmında 'Türksat 4A'yı seçin.

Alt kısımda bulunan 'Frekans' kısmına 11958 sayısını girdikten sonra 'Polarizasyon' kısmını 'Vertical Dikey' olarak seçin. 'Sembol' kısmına '27.500' sayısını girdikten sonra 'FEC' değeri otomatik olarak seçilecektir. Bu değerleri seçtikten sonra aramayı başlatabilirsiniz.