Günlerdir merakla beklenen Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım canlı yayını bu akşam saat 21:00'de tüm kanalların ortak yayınıyla izleyecilerle buluşacak. 17 Yıldır devam eden AK Parti iktidarında bir ilk olacak olan yayın için nefesler tutulmuşken, bir sürü de iddia ortaya atıldı. Özellikle tartışma programlarında muhaliflerle bir araya gelmeme gibi çok keskin çizgileri olan AK Parti'nin bu manevrası söz konusu iddiaların da güçlenmesini sağlıyor. Yayını merakla bekleyenler, Yıldırım'ın İmamoğlu için büyük bir kozu olduğunu düşünüyorlar keza bu zamana kadar ortaya atılan iddialar da bu yönde. Akşamki yayından önce, bu zamana kadar neler konuşuldu, hangi iddialar ortaya atıldı? Sizler için derledik. 

ÖNCE UĞUR DÜNDAR DENDİ AMA...

Heyecanla beklenen programla ilgili detaylar belli olurken, en çok merak edilen konulardan biri de şüphesiz moderatörün kim olacağıydı. Bir sürü gazetecinin ismi program için anılmaya başlandığında, direkt olarak öne çıkan bişr isim vardı ve o isim de Uğur Dündar'dı. Henüz teklif aşamasındayken hakkında sosyal medya üzerinden linç girişimi başlatılan Dündar, söz konusu programın moderatörlüğünden vazgeçtiğini açıklamıştı. Neden vazgeçti  soruları etrafta dolanırken, Tarafsız Bölge isimli programa telefonla bağlanarak merak edilen detayları anlatan Dündar, "Bir vazgeçme söz konusu değil. Daha teklif aşamasında toplumda korkunç boyutta kutuplaşma oldu. Linç girişimi, manipülasyon başladı. Benim gibi deneyimli birinin bunu fark etmemesi imkansız. Bana düşen bu kutuplaşmayı göstermektir. Toplumumuz şimdiye kadar hiç hissetmediğimiz kadar kutuplaşmış durumda. Bu gidişle farklı görüştekilerin bir arada yaşaması imkansız hale gelecek. Bizim bu sorunu bir an önce halletmemiz gerekiyor" diye konuşmuştu. 

Uğur Dündar'ın isminin ihtimaller arasından çıkmasıyla yeni moderatörün kim olacağı merakla beklenmeye başlanmıştı. İşte o merakla beklenen isim gazeteci İsmail Küçükkaya oldu. Tabii İsmail Küçükkaya'nın açıklanması da bu sefer Cumhur ittifakında bir dizi çatlaklara sebep olmaya başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Moderatörün Küçükkaya olması halinde yayını izlemeyeceğini açıkladı.



 

BİNALİ YILDIRIM SORULARI İSTEDİ İDDİASI

CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde NTV-Star TV ekranlarında yayınlanan bir programa katılarak, bugün gerçekleştirilecek ortak yayın için Binali Yıldırım'ın soruların görüşülmesini istediğini ifade etmişti. İmamoğlu'nun Binali Yıldırım'a yönelik 'İsmail Küçükkaya'dan soruları istedi' iddiasına Yıldırım, böyle bir girişiminin olmadığını söyleyerek İmamoğlu'ndan bu ifade için özür dilemesini istemişti. Soru polemiği devam ederken, programın moderatörlüğünü üstlenecek olan gazeteci İsmail Küçükkaya, başka bir canlı yayına bağlanarak Fatih Altaylı'ya konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Küçükkaya, "Galiba Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın ortak yayındaki soruları görmek istediğini söylemiş. Bunu nereden çıkardığını bilmiyorum. Çünkü Ekrem İmamoğlu ile günlerdir hiç konuşmadım. Dolayısıyla böyle bir şeyi bana dayandırarak söylemiş olması bir milyarda sıfır ihtimal. Daha sonra galiba sizin de böyle bir iddianız olmuş."

Fatih Altaylı: "Şimdi iddia şu, Binali Yıldırım tarafının soruları istediği, senin soruları onlara verdiğin ve onlara verdikten sonra da diğer tarafı arayıp, 'Binali Yıldırım tarafına soruları ilettim, istiyorsanız size de vereyim' dediğin yolunda bir iddiaydı. Senin bu konuda söyleyeceğin nedir:

İsmail Küçükkaya: "Fatih Abi bu iddiayı siz mi dillendirdiniz?"

Fatih Altaylı: Hayır, bu iddia Sözcü Gazetesi'nde son dakika olarak yer aldı. Ekrem İmamoğlu'nun böyle bir şey söylediği yolunda.

İsmail Küçükkaya:  "Birincisi ben gerçekten günlerdir Ekrem İmamoğlu ile konuşmadım. İkincisi daha hazırlanmış hiçbir soru yok. Üçüncüsü Binali Yıldırım'ın benden böyle bir talebi olmadı, olamaz. Dördüncüsü açık oturuma ilişkin henüz hiçbir soru hazırlanmadığı gibi hazırlanma aşamasında, sonrasında, yayından önce de hiç kimsenin bunu benim dışımda bilmesi mümkün değil. Kimseye vermem ben onları."

"TUZAK YAYIN" İDDİASI

Tarihi olarak nitelendirilen programın detayları belli olduktan sonra bir dizi iddialar da gündeme bomba gibi düştü. Bu iddialardan bir tanesi de Gazeteci Can Ataklı'dan geldi. Ataklı söz konusu yayının bir "tuzak" olduğunu iddia ederek, "İlk anda çok müthiş geliyor insana. Oysa şunu asla unutmamak gerekiyor ki, eğer bu iktidar partisi bir konuda son derece mınis davranıyorsa altında mutlaka kimsenin aklına gelmeyen bir oyun vardır" diye yazdı.

Ataklı öte yandan yandaş medyanın, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuştuğu esnada reklam bahanesiyle yayına ara verebileceğini belirterek, "Örneğin Binali Yıldırım konuşurken yayında olan TV'ler sıra İmamoğlu'na geldiğinde "reklam bahanesi" ile yayından uzaklaşabilir" dedi. 

ALTAYLI'DAN YANDAŞ MEDYA İDDİASI

Söz konusu programa günler kala çarpıcı bir iddia da gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, " İmamoğlu - Yıldırım yayınıyla ilgili medya ve siyaset kulislerinde dolaşan, hükümete yakın medyanın "Yayını kaydedecekler. Eğer yayın İmamoğlu lehine gelişirse yayınlamayacaklar, Yıldırım lehine gelişirse daha sonra banttan yayınlayacaklar" iddiasını köşesie taşıdı. 

Fatih Altaylı'nın köşe yazısının Ekrem İmamoğlu - Binali Yıldırım yayınıyla ilgili bölümü şöyle:

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

"Yayınlamalı mı yayınlamamalı mı!

İlginç şeyler duyuyoruz.

Pazar akşamı yapılacak olan Yıldırım- İmamoğlu tartışmasını hükümete yakın medyanın yayınlayıp yayınlamama konusunda kararsız olduğu iddiaları ortalıkta dolaşıyor.

Deniyor ki, “Yayını kaydedecekler. Eğer yayın İmamoğlu lehine gelişirse yayınlamayacaklar, Yıldırım lehine gelişirse daha sonra banttan yayınlayacaklar”.
Olur mu?

Olmaz diyemem.
Olursa şaşır mıyım?

Bu ülkede hiçbir şeye şaşırmamayı öğreneli çok oldu."