Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Türkiye'nin Suriye sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla 9 Ekim 2019 günü başlatılan Barış Pınarı Harekatı dokuzuncu gününde devam ediyor.

Terör örgütü, 11 sivil vatandaşı katletti

Bu süre zarfında Mardin'in Nusaybin ilçesi ve bağlı köylere terör örgütü PKK/YPG mensupları tarafında Suriye'den havan topları atılmış, olaylarda 11 sivil hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı. Saldırıların ardından bazı vatandaşlar başka ilçelere yerleşirken, esnaf da kepenk kapatmıştı.

Nusaybin'de hayat normale dönüyor

Barış Pınarı Harekatı'nın dokuzuncu gününde Nusaybin'de hayat normale döndü. Esnaf kepenk açıp iş yerlerinin önünü temizlerken ilçeyi terk eden vatandaşlar da teker teker evlerine geri dönmeye başladı.

"Durumun daha da iyiye gideceğini düşünüyorum"

Hayatın normale dönmesi ile birlikte iş yerini açan Nusaybinli Rıdvan Akın, hayatın normale döndüğünü, esnaf olarak durumun daha da iyiye gideceğini düşündüklerini söyledi. Akın, "İş yerini kapatan ve ilçe merkezini terk eden esnaf ve vatandaşlara çağrım, buraya dönsünler. Herhangi sorun yok. Durumun daha da iyiye gideceğini düşünüyorum" dedi.

Rejim güçleri Suriye bayrağı çekti

Öte yandan hayatın normale döndüğü sınır hattında rejim güçleri ile Türkiye bayrağının yan yana dalgalandığı görüldü. Beşar Esad'ın fotoğrafının Kamışlı kenti sınır hattındaki billboardlara asıldığı kameralara yansıdı.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor