Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında çarpıcı iddialara yer verdi. Zeyrek, Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart sonrası geri alınan mazbatasından sonra Ankara'dan kayyum olarak atanan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 23 Haziran seçimlerine kadar 2 bin 500 kişiyi İBB'ye işe aldığını ayrıca İBB'nin 31 Mart sonrası 3 milyar 300 milyon lira daha borçlandığını iddia etti.

Deniz Zeyrek'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

Peki aradan geçen 51 günlük ''kayyum'' döneminde neler oldu?

Halkın iradesi ile seçilmiş belediye başkanını beklemek yerine neler yaptılar?

Biraz araştırınca gördüm ki boş durmamışlar.

Örneğin 31 Mart'ta 82 bin olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel sayısı 23 Haziran'dan önce 84 bin 500'e çıkmış. Yani apar topar 2 bin 500 kişi istihdam edilmiş.

Belediyenin borçları toplamı 31 Mart'ta 26.7 Milyar TL idi. 23 Haziran itibarııyla bu miktar 30 milyar TL'ye çıkmış. ani arada 3 milyar300 milyon lira borçlanılmış

Belediyenin gelir gider tablosuna bakıldığında anlaşılıyor ki harcamalarda da frene basılmamış. 16 Haziran günü belediye kasasından 1 kalemde 1.7 milyar TL çıkmış.

SAdece yeni istihdam, borçlanma ve harcama miktarları bile İBB'nin kaynaklarından son ana dek yararlanıldığını gösteriyor. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.