Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Maltepe'de 1089 sandığın 913’ü sayılmıştı. Geriye kalan 176 sandığın sayımınınsa gece saatlerde bitmesi bekleniyordu.

Konuyla ilgili açıklama CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yarkadaş, “Maltepe’deki sayım durdu. Çünkü; YSK’nın yazılı talimatına rağmen; memurlar, AKP ve MHP’li temsilciler tutanaklara imza atmıyor diye imza atmayacaklarını söylüyor. Oysa ki; YSK’ya göre hakimler ile CHP ve SP temsilcilerinin imzası yeterli. Maltepe Seçim Kurulu şu an toplantıda” dedi.

İlçe Seçim Kurulundan 400 Sandık yeniden sayılsın kararı

“AKP VE MHP 300 SANDIĞIN YENİDEN SAYILMASINI İSTİYOR”

Yarkadaş bir diğer mesajında da, “AKP-MHP, Maltepe’deki sandıkların tümünü saydırarak değişik bir sonuç almayı planlıyordu. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmayınca bu kez de sayım bitmesin diye hakimlerin tutanaklarına imza atmıyorlar. Memurlar da kendilerini baskı altında hissediyor. İktidar halka meydan okuyor. AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500’lere dönmesi… Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti.” ifadelerini kullandı.

İLÇE SEÇİM KURULUNDAN ‘YENİDEN SAYILSIN’ KARARI

İlerleyen saatlerde Yarkadaş yeni bir açıklama yaparak ilçe seçim kurulunun 400 sandığın yeniden sayılmasına karar verdiğini söyledi. Yarkadaş, “AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu’nun yaptırdığı 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Bunun anlamı şu; sayımlar, 500. sandıktan yeniden başlayacak. Sayımları, ilk oluşturulan iki kurul yeniden sayacak. Bu yüzden, şu an toplan 576 sandık sayılmayı bekliyor. CHP karara itiraz etti” ifadelerini kullandı.

176 SANDIK KALMIŞTI

Maltepe’de 1089 sandığın 913'ü sayılmıştı. Geriye kalan 176 sandığın sayımınınsa gece saatlerde bitmesi bekleniyordu.